Datum objave: 25. Srpanj 2021

1. PLIVAČKI MARATON RASLINA / Grgo Mujan i Antonia Buličić ponovno su trijumfirali na Plivačkom maratonu Raslina na kojem je sudjelovao 91 plivač i plivačica

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Usprkos teškoćama zbog epidemiploških mjera, uspješno je održan 11. plivački maraton Raslina na Prukljanskom jezeru. Sudjelovao je 91 plivač i plivačica, a svi su stigli na cilj staze duge 5 kilometara. Pobjednici 11. raslinskog maratona su Grgo Mujan (KDP „Split”) u muškoj i Antonia Buličić (KDP „Split”) u ženskoj konkurenciji. Njih dvoje ponovili su prošlogodišnji uspjeh i zadržali naslov pobjednika plivačkog maratona kojeg organizira Društvo sportske rekreacije „Raslina”. Grgo Mujan preplivao je stazu dugu 5 kilometara za 1:02:23, a Antonia Buličić bila je manje od 6 sekundi sporija od njega -1:08:14.
Plivački maraton u Raslini postao jedan od najmasovnijih natjecanja u daljinskom plivanju u Hrvatskoj. Na zadnjem maratonu održanom u normalnim okolnostima 2019. godine nastupilo je čak 260 natjecatelja. Maraton prošle godine nije održan zbog pandemije koronavirusa. pa je njegovo održavanje ove godine pothvat bez presedana.

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Sport