Datum objave: 01. Srpanj 2021

BRAZIL NA ŠIBENSKI POGON / Košarkaši Brazila koje je posložio Šibenčanin Aco Petrović, pregazili bezvoljnu reprezentaciju Hrvatske na kvalifikacijskom turniru za OI u Tokiju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Brazilski košarkaši na šibenski pogon doslovno su pregazili bezvoljnu, anemičnu i neučinkovitu reprezentaciju Hrvatske na kvalifikacijskom turniru za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Turnir se igra u Splitu, a dobre košarke i jake Hrvatske željna publika dočekala je kraj utakmice razočarana i rezignirana. Jedini hrvatski predstavnik koji je dobio aplauz bio je – trener reprezentacije Brazila, Šibenčanin Aco Petrović.
Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je od Brazila s 27 koševa razlike (94:67). Acina brazilska ekipa bila je bolja i svim elementima igre, a koš razlika mogla je biti i puno veća da Brazilci nisu usporili vidjevši da je utakmica riješena. Brazil jena šibenski pogon osigurao prvo mjesto, dok naši košarkaši sutra moraju pobijediti (jaki!) Tunis da bi se kvalificirati u polufinale kvalifikacijskog turnira gdje ih čekaju Rusija, Njemačka ili Meksiko. Ako je suditi po onome što je reprezentacija pokazala u ogledu s Brazilom, Hrvatska neće vidjeti Tokio jer na OI ide samo pobjednik turnira.

Foto: FIBA.basketball

 

Iz kategorije: Sport