Datum objave: 30. Svibanj 2021

VATERPOLO / Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 15 godina nakon Litve i Nizozemske premoćno pobijedila i Njemačku (15:9) i bez poraza se kvalificirala na Europsko prvenstvo

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija do 15 godina koju vodi trener David Burburan potopila je sve protivnike na dno bazena u Crnicvi i u Šibeniku se superiorno plasirala na Europsko vaterpolsko prvenstvo prvenstvo do 15 godina u Portugalu. Rezultati koje je postigla hrvatska vaterpolska budućnost impresivni su: Hrvatska - Litva 30 : 5 (+25), Hrvatska - Nizozemska 17:6 (+9) i Hrvatska - Njemačka 15:9 (+6). S Hrvatskom na Europsko prvenstvo koje se održava od 4. do 11. srpnja ide reprezentacija Njemačke zahvaljujući boljoj gol razlici budući da je s Nizozemskom igrala neriješeno 8:8. Kvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo ovog uzrasta počeo je u Šibeniku 28. svibnja, a danas su odigrane posljednje utakmice. Ako je suditi po postignutim rezultatima u Šibeniku se ukazala sjajna budućnost hrvatskog vaterpola jednog od  najuspješnijih i globalno najtrofejnijih spotova Hrvatske.
Izbornik hrvatska muška vaterpolska reprezentacija do 15 godina David Burburan u Šibeniku je doveo petnaest najboljih hrvatskih vaterpolo dječaka čija imena treba zapamtiti:

Nikola Balić (Jug Adriatic osiguranje)
Mauro Dipić (Primorje EB)
Karlo Dragošević (POŠK)
Šime Žilić (Jadran)
Andro Galić (Jadran)
Bruno Đuho (Jug Adriatic osiguranje
Nikola Prezzi (POŠK)
Bartul Bučević (Mladost)
Josip Kovačević (Mornar BS)
Gabrijel Burburan (Primorje EB)
Ivano Vlahović (Jug Adriatic osiguranje)
Marko Glavinić (Jug Adriatic osiguranje)
Lovre Goleš (Solaris)
Arijan Raci (Zadar 1952)
Roko Padro (Mladost)

Iz kategorije: Sport