Datum objave: 30. Svibanj 2021

ITF W 15 ŠIBENIK WORLD TENIS TOUR / Danas u finalu Berberović (BiH) - Jeanjean (FRA). Berverović izborila polufinale pobjedom nad hrvatskom tenisačicom Petrom Marčinko

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Danas se na Šubićevcu u 11 sati održava finalni meč međunarodnog teniskog turnIra ITF W15 ŠIBENIK WORLD TENIS TOUR na kojem od 15. svibnja sudjeluju 64 tenisačice iz 19 zemalja - Hrvatske, Italije, Švicarske, Poljske, Njemačke, Češke, Srbije, Litve, Francuske, Slovenije, Velike Britanije, Slovačke, Austrije, Kanade, Mađarske, Portugala, Rusije, Čilea i Gvatemale.
Za titulu najbolje borit će se Nefisa Berberović iz Bosne i Hercegovine  i Francuskinja Leolia Janjean. Nefisa Berberović plasirala se u finale pobijedivši hrvatsku tenisačicu Petru Marčinko osvajačicu šibenskog ITF turnira u konkurenciji parova s Mađaricom Nataliom Szabanin. Berberović je trenutno 552. na WTA listi, a ako u Šibeniku pobijedi i osvoji turnir na WTA listi popet će se čak za 30 mjesta.

TK "Šubićevac" je nakon uspješno organiziranog ITF M 15 ŠIBENIK OPEN 2021. teniskog turnira na kojem su sudjelovala 64 tenisača iz 14 zemalja, nositelj dva profesionalna turnira za tenisače i tenisačice iz kalendara Međunarodnog teniskog saveza. Rezultati s oba donose bodove WTA i ATP listu i imaju nagradni fond od 15 000 dolara. Prvi je odigran od 17. do 23. svibnja, a drugi ITF W15 ŠIBENIK WORLD TENIS TOUR koji je počeo 24. svibnja, završava danas. Organizatori turnira su TK "Šubićevac" i Hrvatski teniski savez, a generalni pokrovitelj je Grad Šibenik.

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Sport