Datum objave: 12. Ožujak 2021

VATERPOLO / "Solaris" pobijedio moćni dubrovački "Jug". To je senzacija, tvrde neki, a drugi kažu: – Nije. "Solaris" je odličan.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vaterpolisti "Solarisa" u odličnoj utakmici pobijedili su moćni dubrovački VK "Jug Adriatic osiguranje". Tući "Juga" velika je stvar pa nije čudo što neki mediji izvještavaju o prvorazrednoj sportskoj senzaciji. No mišljenja su podijeljena jer dio sportske javnost smatra da pobjeda šibenskih vaterpolista nije iznenađenje jer je "Solaris" odlična, respektabilna ekipa osobito nakon povratka  Antuna Gorete koja ima izvrsnog golmana Marina Šparadu.
U duelu s "Jug Adriatic osiguranjem" vaterpolisti "Solaris" bili su odlični i učinkoviti. Uz Goretu prednjačio je  Jerko Penava. Goreta je postigao četiri, a Penava. Odlični su bili i ostali igrači no pitanje je kako bi sve završilo da na golu "Solarisa" nije bio sjajni Marin Šparada koji je Dubrovčanima obranio čak 12 udaraca na gol.

Foto: Ante Baranić 

"Mladost" i "Jug AO"  na su vrhu ljestvice s po 30 bodova iz 11 utakmica. Treći je splitski "Jadran" s 27 bodova, a riječko "Primorje EB" je na četvrtom mjestu s 21 bodom. Po 18 bodova imaju "Solaris" i splitski "Mornar BS".

 

SOLARIS - JUG AO 11:8 (2:1, 4:2, 2:3, 3:2)

ŠIBENIK - Plivalište Crnica. Bez gledatelja. Suci: Prančić i Tiozzo. Opunomoćenik: Gojkov (svi iz Splita)

SOLARIS: M. Šparada (12 obrana), Malenica, Goreta 4 (1), N. Štrkalj, KovalJenko 1, Herceg 1, Kreković, Pelicarić, Penava 3, Bulat, Koprčina 1, Stahor 1, L. Štrkalj, T. Šparada. TRENER: Jure Marelja.

JUG AO: Popadić (15 obrana), Obert, Fatović 4, Lončar, Kržić, Garcia, Tomasović, Merkulov 1, Papanastasiou 1 (1), Žuvela, Benić 2, Bjelopera, A. Vukojević, I. Vukojević. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

Peterci: Solaris 1-1, Jug AO 1-1.

Iz kategorije: Sport