Datum objave: 27. Srpanj 2019

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu osvojila broncu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu osvojila broncu
Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska reprezentacija nastavila je niz osvajanja medalja na svjetskim smotrama nakon što je u utakmici za 3. mjesto vaterpolskog turnira na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u jutarnjem subotnjem terminu svladala Mađarsku 10-7 (2-1, 2-2, 2-2, 4-2). Maro Joković bio je prvo ime susreta i enigma za suparničku momčad koja je njegove udarce prema vratima mogla samo pogledom pratiti, prenosimo s portala telegram.hr.

 

Očekivanja su bila veća, na put prema Gwangjuu Ivica Tucak poveo je igrače u obranu zlata osvojenog prije dvije godine u Budimpešti. Nastup u finalu jamčio je odlazak na Olimpijske igre, jamčilo je to i treće mjesto bude li finalist Srbija koja je već ranije osigurala nastup u Tokiju sljedeće godine, no ti ciljevi ostali su nerealizirani za hrvatske vaterpoliste.

 

S druge strane, nova medalja je tu. Ukupno je ona sedma sa svjetskih smotri kroz koje kontinuitet penjanja na postolja traje od 2007. Uz dva zlata i srebro, riznica uspjeha povećana je četvrtom broncom što je lijep uspjeh, ali ne i onaj kojem su se putnici u Južnu Koreju nadali.
No, to je već i otprije poznato.

 

Kako bilo, u utakmici u kojoj su igrači trebali podići glave iznad razine vode nakon što su potonuli poslije polufinalnog poraza od Španjolske, posao je obavljen. Nije to bila idealna predstava Hrvatske, djelomično i zbog toga što su neki udarci razbranili Nagyja na mađarskom golu, no pobjeda je upisana i medalja osvojena.
Ponajviše zahvaljujući uistinu vrhunskoj predstavi junaka susreta koji je ogroman dio tereta stavio na svoja leđa i u svoje ruke. U pitanju je Maro Joković koji je Mađarima isporučio šest pogodaka iz isto toliko pokušaja gradivši kroz cijelu utakmicu put sebi i suigračima do novog novog odličja.

 

“Nije se bilo lako psihički podići nakon poraza u polufinalu, ali odlazimo zadovoljni. Imali smo glavu i rep u ovoj utakmici, bili smo organizirani, pokretni, komunicirali smo u obrani”, otkrio je Joković nakon ogleda recept koji je odveo momčad do pobjede.
Svjestan je da cilj, ipak, nije ispunjen, ali i uvjeren da se kroz Europsko prvenstvo ili kvalifikacije za Olimpijske igre može osigurati put do Japana.
“Nažalost, cilj odlaska na Olimpijske igre nismo uspjeli ispuniti, no šanse za to imamo i dalje. Treba ovo sve analizirati, vidjeti što treba popraviti pa da na sljedećem natjecanju budemo još uspješniji”, zaključio je.

Foto:SC

 

Iz kategorije: Sport