Datum objave: 15. Ožujak 2018

Nemaju uvjeta za rad i trening,ali ipak na Rezalištu ove nedjelje organiziraju natjecanje u kartingu

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč tomu što još nisu dobili primjeren prostor za rad šibenski Cina Racing karting klub se ne predaje pa će 18. ožujka na plaži Rezalište organizirati Drugu nagradu Šibenika u karting natjecanjima, u sklopu bodovanja za Regionalno prvenstvo Hrvatske Regija Jug 2018.

 

Organizatori očekuju preko 30 vozača. Natjecanje će početi u 9 sati, a kraj utrke se očekuje oko 17 sati. Ogledat će se u vožnji na kronometar i karting-slalomu mladi vozači iz cijele Dalmacije, a posebno priznanje Cinottijev je klub dobio i službenim uvrštavanjem elektro-kartinga na ovo natjecanje. To je prvi primjer u nas i jedan od pionirskih u Europi, a i sam je Cinotti za konstrukciju jednog takvog vozila na električni pogon prije dvije godine dobio visoku međunarodnu nagradu za inovaciju.

 

Nakon zatvaranja karting staze kod Centra Dalmare prije dvije godine taj klub koji okuplja 20-ak mladih Šibenčana naklonjenih toj izazovnoj automobilističkoj disciplini taj klub nema pistu za treninge i natjecanja.

Grad Šibenik je za njih zatražio prostor u bivšoj vojarni Bribirskih knezova od Ministarstva državne imovine, ali odgovora nema, kaže Bojan Cinotti, automobilist i nagrađivani inovator koji vodi taj klub. „ Riječ je o prostoru koji je idealan za potrebe ne samo karting sporta nego i domicilnih vozačkih škola, kao vježbalište u obuci budućih vozača, ali problem je što to nije gradsko vlasništvo“, ističe on.

Po njegovim riječima, uz male preinake i malo novca Šibenik bi dobio vrhunsku karting stazu i centar toga sporta kakvih je u cijeloj zemlji tek nekoliko. Otvorila bi se i mogućnost priprema kartingaša s europskog kontinenta u povoljnim vremenskim uvjetima ovog kraja zimi, na položaju u neposrednoj blizini mora, a opet dovoljno udaljenome od grada da buka motora nikome ne smeta.

 

Iz kategorije: Sport