Datum objave: 15. Studeni 2017

Gotovo 300 tisuća dionica Narančastih od 1. prosinca u prodaji!

Šibenik News
Šibenik News

Početkom prosinca  bit će objavljen Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika.

 

Predmet poziva je prodaja 297.056 dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d., u vlasništvu Grada Šibenika, nominalne vrijednosti 59.411.400,00 kuna, a što iznosi 95,49 % temeljnog kapitala, za početnu cijenu od 100.000,00 kuna.

Kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuditelja bit će najviša ponuđena cijena izražena u kunama pod uvjetom da je ponuditelj ispunio sve uvjete iz Javnog poziva.

'Sam natječajni postupak trajat će 8 dana od dana objave u medijima i na web stranicama Grada Šibenika. Cilj nam je da zainteresirane stranke i prije raspisivanja javnog natječaja za kupnju dionica Kluba imaju dovoljno vremena za prikupljanje potrebne dokumentacije za nadmetanje, odnosno analizu stanja u HNK Šibenik s.d.d., ukoliko stranke za tim iskažu interes'', rekao je Slobodan Tolić, pročelnik za financije Grada Šibenika.
 

Podaci o poslovanju HNK Šibenik mogu se dobiti u sjedištu Društva, Bana Josipa Jelačića 9a, Šibenik, uz prethodno potpisanu Izjavu o čuvanju tajnosti podataka.



Na Javnom pozivu moći će sudjelovati sve fizičke osobe državljani Republike Hrvatske, fizičke osobe strani državljani, pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i strane pravne osobe.


Ponuditelji koji sudjeluju na Javnom pozivu dužni su uplatiti jamčevinu u visini 100.000,00 kn u Proračun Grada Šibenika. Jamčevina koju ponuditelji polože, a čije ponude ne budu prihvaćene, vratit će se ponuditeljima najkasnije u roku od 15 dana od dana okončanja postupka po donošenju Odluke o odabiru.

Iz kategorije: Sport