Datum objave: 21. Ožujak 2017

Budite vjetar u leđa Cina Racing Kartu i ljubiteljima kartinga na ulasku u Hrvatski auto i karting savez

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Kako bi Udruga Karting klub Cina Racing Kart ostvarila pravo na financiranje od strane Zajednice sportova grada Šibenika, Udruga mora postati članom Hrvatskog auto i karting saveza što će prvog čovjeka šibenskog kartinga, Bojana Cinottija koštati šest tisuća kuna koje on pak nema.


U pomoć su mu pristigli vlasnika Azimuta, Hrvoje Jelković koji je ustupio prostor kluba za donacijsku večer, te Darko Relja koji je na sebe preuzeo ulogu glazbenog urednika večeri koja će se održati u petak, 31. ožujka, s početkom u 20 sati.


U Azimutu će biti dvije kutije u kojima će se moći ostavljati donacijski prilozi proizvoljnog iznosa, ispred kluba bit će izložen dječji kart, a Cinotti se nada da će stići i Maja Spahija, šibenska misica zaljubljena u karting oktane i svojevrsna ambasadorica sporta koji je posljednjih godina u regiji ponovno na noge postavio upravo Cinotti.


- Nitko nije obvezan ostaviti dobrovoljni prilog. Ne želim da ljudi misle da ako dođu moraju i platiti za donaciju. Dovoljno će biti da popiju jedno piće jer skupili se dovoljno i Azimut će dati svoj doprinos. Niti se molimo niti prosimo - upozorit će Cinotti, dodajući da su u petak na zajedničko druženje uz ritmove Disco Gimnazije pozvani svi neovisno o tome vole li ili ne karting, jesu li članovi karting kluba ili ne.


Cinotti se nada prikupiti šest tisuća kuna koliko mu je potrebno da bi postao punopravni član Saveza već prvih dana travnja kako bi što prije ušao u Savez i sudjelovao u programu makar, upozorava, ne misli raditi velika prvenstva.

 

Članstvo u Hrvatskom auto i karting savezu nije nešto što Cinotti mora napraviti, ali ako želi napraviti iskorak prema daljnjem razvoju sporta na području Šibenika, Šibensko - kninske županije, ali i same Regije Jug čiji je već član, kao i zbog dosadašnjih rezultata i uspjeha, smatra da bi bilo dobro dobiti iskaznicu Saveza i nastaviti s uspješnim radom.


Cinotti će morati obnavljati članstvo svake godine, ali nakon što prvi put plati iznos od 6 tisuća kuna od čega su dvije tisuće članarina, a preostale četiri pristojbene takse, taj će iznos već iduće godine pasti na dvije tisuće što se može, uvjeren je prvi čovjek kartinga, prikupiti kroz članarine koje su uobičajena pojava.


- Volontiranje je lijepo i svaka čast svakomu, ali činjenica je da se bez novca ne može - priznat će Cinotti, a s tom će se tvrdnjom složiti svatko.


S mišlju da svaka mala gura naprijed, vidimo se u petak, 31. ožujka, u Azimutu gdje su Šibenčani u prilici dati podršku lijepoj sportskoj priči. Neka ovo bude proljeće u pravom smislu za ljubitelje kartinga.

Iz kategorije: Sport