Datum objave: 06. Ožujak 2017

Krkin junior Nino Perišić prvak Hrvatske na veslačkim simulatorima - ergometrima

Šibenik News
Šibenik News

Kako smo to već najavili, u subotu 04. ožujka, u Rijeci je održano nacionalno Prvenstvo na veslačkim simulatorima – ergometrima. Na navedenom Natjecanju, koje je imalo i međunarodni karakter, šibensku Krku predstavljala je skupina koju je vodio trener Milan Radečić, a koju su činila 4 juniora (Frane Filip Garma, Luka Gojanović Rakić, Ante Klarić i Nikola Dugopoljac), te jedan mlađi junior (Nino Perišić).

 

Odmah istaknimo da je Nino, u konkurenciji čak 81 veslača svoga uzrasta, osvojio prvo mjesto i naslov prvaka RH s rezultatom 6:26:30 što je novi klupski rekord za uzrast B-juniora. Drugo mjesto s, također jako dobrim rezultatom 6:30:10, osvojio je veslač HVK „Gusar“ Karlo Borković, dok je brončanu medalju osvojio mladić iz VK „Istra“ s 6:31:6. Čestitamo Ninu, tim prije jer nas jako veseli činjenica koja kaže da navedeni rezultati pokazuju kako i „Krka“ i hrvatsko veslanje imaju i te kako lijepu budućnost! Napomenimo da je Nino, uz proslavljenog Martina Sinkovića, jedini hrvatski veslač koji je ove godine povezao pobjede na ergometru na 6000 i 2000 metara!

 

Pred odlazak na Natjecanje trener Radečić bio je dužan organizatoru poslati očekivani rezultat svakog od svojih pulena, pa je tako prognozirao da će Frane teški ispit na ergometru izvršiti u vremenu 6:15:00. Mladić iz (sa) Brodarice je rezultatom 6:13:70 očekivanje svoga trenera nadmašio za 13 desetinki i time ostvario klupski rekord u svom uzrastu što mu ipak nije bilo dovoljno za osvajanje jedne od medalja – među 67 CRO-juniora koji su pristupili natjecanju zauzeo je četvrto mjesto! Ipak, unatoč „drvenoj“ medalji Frane zaslužuje čestitke jer samo onaj tko je jednom zaveslao na ergometru zna koliko je to zahtjevna sprava. Osim toga, kad se zna da su medalje uzeli dečki iz Osijeka (braća Lončarić) i Zagreba (Patrik Farkaš) sve iznimno talentirani članovi izborne vrste, onda Franin plasman dodatno dobiva na vrijednosti!

 

Za Luku je trener Mime prognozirao postizanje rezultata u vremenu 6:20:00, što Luka nije uspio izvršiti. Naime, zbog loše odveslane srednje dionice zauzeo je 10. mjesto s rezultatom osobnog rekorda 6:24:80 koji nije pravi pokazatelj Lukine vrijednosti. Na tako kratkoj dionici niti Lukin „luđački“ finiš nije uspio popraviti taktičku grešku iz sredine staze. Ipak, kad se zna da Luka trenira sam i izdvojeno od kolega iz Šibenika onda možemo samo pohvaliti tog mladića od kojeg i ove godine izborna vrsta puno očekuje.

 

Ante i Nikola osvojili su 24. i 26. mjesto s rezultatima 6:35:70 (Ante) i 6:37:10 (Nikola), ali za njih se već zna da su znatno bolji „na vodi“ nego na ergometru, pa navedeni, prosječni, rezultati ne čude.

 

Na kraju istaknimo da su, osim hrvatskih, na „CROATIA INDOOR 2017“ nastupili i veslači Slovenije, Mađarske, Francuske, te BiH, te da je zbog velikog broja prijavljenih Natjecanje moralo biti premješteno iz male dvorane „3. maj“ u veliku, sportsku dvoranu „Zamet“ što je ionako zahtjevan posao organizatora (VK „Jadran“ Rijeka) učinilo još zahtjevnijim!

 

Nakon Rijeke šibenski veslači već iduće subote idu u Split radi nastupa na prvoj regati za „Kup Dalmacije 2017.“ na kojoj Frane i Luka vjerojatno neće nastupiti jer trener Radečić želi da vikend provedu zajedno u čamcu što im ove godine jako nedostaje!

Iz kategorije: Sport