Datum objave: 24. Veljača 2017

FOTO: Sport kao najjači brend Hrvatske najbolje ambasadore ima u šibenskim sportašima

FOTO: Sport kao najjači brend Hrvatske najbolje ambasadore ima u šibenskim sportašima
Snježana Klarić
Snježana Klarić

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, u organizaciji Zajednice sportova grada Šibenika, uručene su nagrade najboljim sportašima i sportašicama, sportskim ekipama grada Šibenika i njihovim trenerima za dostignuća u protekloj godini.


Najbolji traju duže od jedne sezone pa su svoju klasu i kvalitetu i ove godine potvrdili košarkaš Roko Badžim i plivačica Lucija Jurković Periša koji su drugu godinu u nizu ponijeli nagradu najboljeg sportaša, odnosno sportašice grada Šibenika za 2016. godinu.

 

- Nije lako nama u Izvršnom odboru svake godine odabrati tko je najbolji sportaš i sportašica jer je dobrih rezultat i uspjeha bilo jako puno. Šibenik je sportski grad koji se može pohvaliti da je oduvijek bio rasadnik talenata. Sjetimo se samo Daria Šarića u NBA Ligi i Franka Škugora u Davis reprezentaciji. Koliko smo uspjeli, prosudite sami. Znamo da su Šibenčani veliki kritičari, ali isto tako znamo se veseliti uspjesima drugih sportaša – poručio je Joško Jurić, predsjednik Zajednice sportova Grada Šibenika.

 

Kolegama sportašima i sportašicama, ponosnim roditeljima i prijateljima šibenskog sporta obratio se i najbolji šibenski sportaš, Roko Badžim.


- Velika mi je čast dobiti ovu nagradu drugu godinu zaredom jer to znači da se moj rad i prvenstveno rad mog kluba prepoznaje. To mi je strašno drago. Htio bih se zahvaliti suigračima, trenerima i ljudima u klubu. Možda nismo imali neku sezonu što se tiče rezultata, ali mislim da sam kao igrač dosta napredovao i to je uvelike njihova zasluga - velike su riječi 18-godišnjeg kapetana GKK Šibenik.

 

Uz njega, u kategoriji najboljih sportaša kao drugoplasirani je jedriličar Vala Marko Smolić i treće plasirani vratar Šibenika Hrvoje Slavica.

 

Iza Lucije, tu su članica Atletskog kluba Šibenik, Radmila Maksimović te članica Kickboxing kluba Dalmatino, Karmela Makelja.


Zajednica sportova grada Šibenika ima se čemu radovati u budućnosti, pokazali su to nagrađeni perspektivni sportaši i sportašice koji žive svoj sportske snove u Krešimirovom gradu.

 

- Posebno bih naglasio da je velika odgovornost naših trenera koji rade s mladima i prenose svoje znane na njih, da imaju veliku odgovornost da izgrade njihove osobnosti, njihov karakter tako da u životu budu puni samopouzdanja, ne samo u sportu – kazao je Jurić u čast trenera među kojima je najboljim proglašen Milan Radečić iz Veslačkog kluba Krka.

 

Uz njega, među najbolja tri trenera izabrani su još i Teo Piasevoli iz JK Val, te Paskval Skelin iz Odbojkaškog kluba Šibenik 91.


Najbolja muška momčad je Krkin juniorski osmerac, prvak Hrvatske, a zatim tu su još i odbojkaši Šibenika 91 te košarkaši GKK Šibenika.


Među sportašicama slavila je ekipa plivačica PK Šibenik, drugo mjesto zauzele su mlađe juniorke Gimnastičkog kluba Dišpet, a treće vaterpolistice Viktorije koje su dale svoj obol i reprezentaciji Hrvatske.


Osvajači olimpijske medalje Ivica Tucak i Antonio Petković zajedno s košarkašima Darijem Šarićem i Mirom Bilanom kao i tenisač Franko Škugor dobitnici su priznanja za ostvareni međunarodni uspjeh.

 

Nagrada za iznimna sportska dostignuća u veternskom sportu pripala je Zvonku Eraku iz Hrvačkog kluba Šibenik, za izniman doprinos u razvoju sporta za sportaše s invaliditetom Josipu Hrgu iz Kluba sjedeće odbojke Šibenik.

 

Priznanje za dugogodišnji rad dobili su zaslužni sportski djelatnici Ivo Despot i Jerko Vudrag.

 

Po izboru klubova, najboljim sportskim novinarom u prošloj godini proglašen je kolega Krešimir Gulin, dok je Hrvatski olimpijski odbor dobio nagradu za dugogodišnju suradnju i pokroviteljstvo koju je primio Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika HOO.

 

 

- Moramo znati jedno da je sport jedan od naših najjačih brendova. sportaši definitivno najjači u našem društvu, posebno kad se tiče Šibenika. I dužnost je grada i cijele države da pomognemo u tom smjeru. Čestitam zato svima što ste dio elitnog sportskog društva, što se trudite da svoj grad prikažete u najboljem svijetlu, samim time i svoju domovinu – istaknuo je Krajač.


Dvije posthumne nagrade za rad u sportu dodijeljene su ljudima koji su nas nedavno napustili, a koji su ostavili neizbrisiv trag u šibenskom sportu. Nagrade su dodijeljene nogometnom djelatniku Damiru Ćapinu i zaljubljeniku u jedrenje Branku Iljadici Rapi.

 

- Bez roditeljske skrbi i brige pa ja bih rekao i žrtve vjerojatno ne bi postigli ono što su napravili – priznao je gradonačelnik Šibenika, Željko Burić s govornice, odajući tako priznanje roditeljima koji svoju djecu dovoze na treninge, odvoze s njim i iste plaćaju.

 

Upravo posebno ponosni bili su roditelji i to majke i očevi djece koji su danas ponijeli nagradu za perspektivnog mladog sportaša i sportašice.


Njihova imena i prezimena i klubove u kojima se afirmiraju donosimo na poveznici – SPORT.
 

Iz kategorije: Sport