Datum objave: 16. Prosinac 2016

ŽVK Viktoria u polufinalu Kupa Hrvatske i na gala večeri Noć hrvatskog vaterpola

Šibenik News
Šibenik News

Slavonski Brod će u sljedeća tri dana postati centar hrvatskog vaterpola. Ženske i muške polufinalne i finalne utakmice Kupa Hrvatske održavaju se od petka do nedjelje, odnosno 16. – 18. prosinca, a u polufinalu igra i ŽVK Viktoria iz Šibenika.

 

Sve počinje već u petak kada se odigravaju ženske polufinalne utakmice počevši s dvobojem ZVK Mladost i ŽVK Viktoria, dok je drugi polufinalni par VK Suzuki Bura i VK Primorje EB. Žensko finale odigrava se u subotu, 17. prosinca.

 

Ujedno, u subotu, 17. prosinca odigravaju se muške polufinalne utakmice VK Jug CO – VK Jadran, te HAVK Mladost - VK Primorje EB. Finale Kupa Hrvatske održati će se između pobjednika te dvije utakmice u nedjelju, 18. prosinca.

 

Usred vrhunskih vaterpolskih dvoboja, u subotu se održava i već tradicionalna gala večer „Noć hrvatskog vaterpola“. Na svečanoj večeri biti će odabran vaterpolista godine, osvrnuti ćemo se na osvajanje srebrne medalje na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Riju, te prisjetiti isto tako srebrne medalje iz Atlante prije točno 20. godina, koja će okupiti mnoga zvučna imena hrvatskog vaterpola.

 

- Uz završnicu Kupa najboljih ženskih i muških hrvatskih klubova, u Slavonskom Brodu održati će se i Vijeće sudaca i opunomoćenika, Skupština i seminar Udruge trenera, kao i Upravni odbor HVS-a. U sklopu našeg boravka u Slavoniji, odlučili smo posjetiti i Vukovar gdje ćemo obići tamošnje Memorijalno groblje žrtava domovinskog rata na kojemu ćemo položiti vijenac, te Memorijalni centar domovinskog rata Vukovar. Posjetiti ćemo i novosagrađeni vukovarski bazen gdje bi trebali definirati tamošnje održavanje utakmice Hrvatska-Francuska FINA Svjetske lige, koja je zakazana za ožujak - najavio je Perica Bukić, izvršni direktor HVS-a.

 

Karte za sve utakmice su u prodaji, te vas pozivamo da glasno podržite najbolje hrvatske klubove na gradskim bazenima Slavonskog Broda.

 

Raspored događanja


Petak, 16.12.2016.
• 17:00 sati - prva polufinalna utakmica žene: ZVK Mladost – ŽVK Viktoria
• 18:45 sati - druga polufinalna utakmica žene: VK Suzuki Bura – VK Primorje EB

Subota, 17.12.2016.
• 13:30 sati - prva polufinalna utakmica muškarci: VK Jug CO – VK Jadran
• 15:30 sati - Finale Kupa RH – žene
• 19:00 sati - druga polufinalna utakmica muškarci: HAVK Mladost – VK Primorje EB
• 21:00 sat–Gala svečana večera HVS-a (dvorana Kristal)

Nedjelja, 18.12.2106.
• 19:00 sati - Finale Kupa RH – muškarci

 

Naslovna fotografija: ŽVK Viktoria, Facebook, arhiva
 

Iz kategorije: Sport