Datum objave: 12. Prosinac 2016

FOTO: Borcima taekwondo kluba Juraj Dalmatinac šest medalja, po dvije zlatne, srebrne i brončane

Šibenik News
Šibenik News

Predstavnici taekwondo kluba Juraj Dalmatinac iz Šibenika osvojili su čak šest medalja na otvorenom turniru Adidas kup 2016. u olimpijskom taekwondou za mlađe kadete i kadate, a koji se održao proteklog vikenda. Šest medalja, odnosno dvije zlatne, dvije srebrne i dvije brončane šibenskoj ekipi donijelo je ekipno deseto mjesto u konkurenciji od 61 kluba iz pet zemalja (BiH, Slovenije, Srbije, Mađarske i Hrvatske).

 

Najuspješniji nastup u konkurenciji kadetkinja imala je Antonela Kovač u kategoriji preko 59 kg. Pobjedom u finalu, gdje je nadjačala protivnicu iz kluba Zelingrad, Antonela je osvojila zlatnu medalju. Karla Drašković u kategoriji mlađih kadetkinja do 24 kg također je osvojila zlatnu medalju.

 

Srebrnu medalju je osvojila Lucija Desanić u kategoriji do 43 kg koja je porazila dvije protivnice, da bi u finalu zaustavila protivnica iz Velike Gorice.

 

 

Isti rezultat napravila je i Tereza Berač u kategoriji do 47 kg, koja je osvojila srebrnu medalju nakon tri pobjede i jednog poraza, onog u finalu.

 

Brončane medalje su osvojili Matej Desanić u kategoriji kadeta preko 65 kg i August Lambaša u konkurenciji malih olimpijaca.

 


Natjecateljima su u kutu bili treneri Zoran Huljev i Ivana Lambaša, kao i predsjednica kluba Nives Radić.
 

Iz kategorije: Sport