Datum objave: 11. Prosinac 2016

FOTO: Šut Građana zakasnio, Jollyju gradski derbi

Šibenik News
Šibenik News

U uzbudljivoj utakmici kakva se može vidjeti samo na Baldekinu između prvoplasirane i drugoplasirane momčadi hrvatskog prvenstva, slavio je Jolly JBS i zasjeo na prvo mjesto s omjerom 9-1.

 

Iako je Jolly JBS u 22. minuti imao prednost od +15 poena, odnosno na poluvremenu +12, ipak momčad trenera Anzulovića smanjuje prednost.

 

Povratak Šibenika u utakmicu kreće u trećoj dionici. Šibenik je podignuo agresivnost, ali i cijeli Baldekin na noge, posebno Funcute koji su cijelu utakmicu bili najveća podrška GKK Šibeniku.

 

Na samo 1:40 do kraja utakmice Šibenik ima tri poena prednosti, no onda kreće odlično raspoloženi Šime Špralja koji ubacuje šest poena za prednost Jolly JBS-a. Zadnji napad, odnosno zadnjih šest sekundi imao je Šibenik, a Roko Badžim loptu u ruci. Pogodio je tricu, no tek istekom vremena i Jolly JBS upisuje veliku i značajnu pobjedu na Baldekinu.

 

Odličnu utakmicu za Jolly JBS odigrao je Ivan Novačić koji je jednostavno prolazi na sve moguće načine, no u posljednjoj četvrtini zaradio je petu osobnu, a utakmicu je završio sa 19 poena, Markulin je dodao 14.

 

Kod Šibenika je Ivanov ubacio 23 poena. Obje momčadi zasjele su na vrh ljestvice A-1 muške lige s jednim bodom razlike. Vodi Jolly, nakon njega Građani, a zatim ostatak lige.

 

Ipak, utakmica dvaju gradskih rivala počela je ljiepom porukom koju su igrači obje momčadi zajedno odaslali Hrvatskoj. 'Budimo Evin glas' pisalo je na transparentu koji su igrači zajedno držali pred navijačima i gledateljima ispred malih ekrana. Sav prihod prikupljen od prodaje ulaznica za derbi bit će uplaćen na žiroračun za liječenje Eve Rožajac u Rimu. 

 

 

 

Izvor: Hrvatski košarkaški savez

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Sport