Datum objave: 21. Studeni 2016

FOTO: Odličan uspjeh taekwondo kluba 'Juraj Dalmatinac' na Marjan kupu

Šibenik News
Šibenik News

Ukupno šest medalja, dvije zlatne, dvije srebrne i dvije brončane rezultat je sudjelovanja šibenskog taekwondo kluba Juraj Dalmatinac na otvorenom turniru Marjan kup u olimpijskom taekwondou za mlađe kadete i kadete održanom proteklog vikenda.

 

Na turniru je nastupilo 278 natjecatelja iz 20 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 


Najuspješniji nastup u konkurenciji mlađih kadeta imala je Lucija Desanić u kategoriji do 43 kg, koja je pobijedila u 3 borbe u kojima je porazila sve protivnice i time osvojila zlatnu medalju.

 

Odmah uz nju se svrstala Karla Drašković u kategoriji do 24 kg koja je u finalnoj borbi slavila prekidom nakon visokih 12 bodova ralike, te time osvojila zlatnu medalju.

 

 

Srebrnu medalju je osvojila Ira Lambaša u kategoriji do 47 kg koja je porazila 3 protivnice, da bi u finalu bila zaustavljena na korak od zlatne medalje od protivnice iz Imotskog.

 

Za malo slabija je bila Tereza Berač u istoj kategoriji, koja je osvojila brončanu medalju nakon jedne pobjede i jednog poraza. Andrija Vlahov je u kategoriji do 33 kg pobijedio u četvrtfinalu, a izgubio u polufinalu, te time osvojio brončanu medalju.

 

Lana Lokas je pobijedila u 2 borbe u kategoriji do 33 kg, ali je poražena u trećoj, te nije uspjela dohvatiti medalju usprskos izvarednim nastupima. Njena sestra Nora Lokas u kategoriji do 30 kg također je ostvarila zapažen nastup, ali nije došla do medalje kao ni njene klupske kolega Xing Yu Chen u kategoriji do 47 kg, i Rina Perak u kategoriji do 43 kg.

 

 

U konkurenciji kadeta Matej Desanić je osvojio osrebro, a Sara Rak je tijesnom borbom ispala u četvtfinalu.

 

Članovi šibenskog taekwondo kluba „Juraj Dalmatinac” ekipno su zauzeli visoko 3. mjesto u konkurenciji između jakih 20 klubova na ovom natjecanju.

 

Interesantno je za napomenuti da su borci kluba „Juraj Dalmatinac” svladali čak 5 boraca najpoznatijeg taekwondo kluba u ovom dijelu Europe, a to je splitski „Marjan”. To je klub čije su članice poznate sestre Zaninović, osvajačice brojnih svjetskih, a i olimpijskih medalja.

 

Natjecateljima su u kutu bili trener Zoran Huljev i predsjednica kluba Nives Radić.
 

Iz kategorije: Sport