Datum objave: 22. Listopad 2016

FOTO&VIDEO: Tristotinjak trkača okupiralo Šibenik, slavila olimpijka Parlov, Karađole 30.

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Sunačno i slavljeničko subotnje jutro u Šibeniku. Tim bi se riječima najbolje opisao početak današnjeg dana tijekom kojeg Krešimirov grad obilježava 52. rođendan nikad zaboravljenog Kapetana, košarkaškog Mozarta Dražena Petrovića.

 

Njemu u čast, a i u povodu 950. obljetnice prvog pisanog spomena grada Šibenika tračale su se dvije cestovne utrke. Prvi na startu bili su mališani, potom muškarci i žene prijavljeni za trku na deset kilometara 'Šibenskih deset' te oni prijavljeni za trku na četiri  kilometra simbolično nazvanom 'Draženova četvorka'.

 

Sve utrke privukle su preko 300 ljubitelja trčanja među njima hrvatsku Olimpijku, rekorderku Mateju Parlov. Upravo je ova dvadesetčetverogodišnjakinja pobjednica prve trke 'Šibenskih deset' u kategoriji žena. 

 

- Svidjela mi se trka jer je velik broj trkača i navijača. Trči se kroz grad što nam olakšava ovih deset kilometara. Sve u svemu, zaista mi se svidjelo. Nije bilo problema. Cure su dobre, ali ja sam ipak s kraćih pruga pa mi je bilo lakše dobiti ih u finišu - priznala je slavljenica koja će po pobjedi pamtiti Krešimirov grad.

 

Inače, jesenski raspoložen listopad bio je naklonjen više publici nego trkačima. U sunčanom i iznimno toplom  vremenu guštali su brojni Šibenčani 'posloženi' na štekatima ugostiteljskih objekata na šibenskoj rivi, tik uz prometnicu s koje su utrke startale i kojoj se na kraju trke vraćalo. 

 

- Možda je malo pretoplo za 10 kilometara, ali i to je bolje nego da nam pada kiša - zaključila je Parlov nedugo nakon što je kroz cilj prošla prva u svojoj kategoriji. 

 

Dodajmo da je Dražen Dinjar pobjednik među muškarcima u trci na deset kilometara dok su u nešto kraćoj 'Draženoj četvorci' slavili Tomislav Novosel među muškarcima i Lora Ontl među ženama.

 

Valja spomenuti da je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika, istrčao četiri kilometra za oko 22 minute što je bilo dovoljno za trideseto mjesto u ukupnom poretku među muškarcima.

 

Cestovna utrka i na deset i na četiri kilometra nije privukla sam ljubitelje ovog sporta (i rekreacije) iz Hrvatske već i iz susjednih zemalja poput Bosne i Hercegovine, Slovenije, a do Šibenika su 'potegnuli' i rekreativci iz Njemačke. 

 

 

 

 

Video

Iz kategorije: Sport