Datum objave: 10. Listopad 2016

FOTO: Krkin juniorski osmerac prvak Države, odličja osvojio četverac i Sanja u samcu

Šibenik News
Šibenik News

Nakon održavanja najvažnijeg klupskog natjecanja tijekom 2016. godine, Veslački klub Krka zadržao je titulu jednog od najtrofejnijeg šibenskog sportskog kluba. Krkin juniorski osmerac na Hrvatskom veslačkom prvenstvu, održanom proteklog vikenda na Jarunu u Zagrebu, postao je prvak Hrvatske. 

 

Zlato odličje za Krku osvojili su Jakov Koštan, Ante Klarić, Frane Filip Garma, Luka Gojanović Rakić, Filip Kendeš, Nino Perišić, Nikola Dugopoljac, Kristijan Papak i kormilar Stipe Mandušić.

 

- U ovoj disciplini pitanje pobjednika riješeno je odmah u prvih 500 metara. Mladi su Šibenčani od samog starta bili najbolji, najjači i tehnički najdotjeraniji. Na pola staze, veslajući u vrlo zahtjevnom tempu od 37 zaveslaja u minuti, bili su već dvije dužine čamca ispred svih ostalih kojima je preostala samo borba za drugo i treće mjesto. Nakon dugo godina, eto, dočekali smo da juniorski osmerac Krke bude prvakom Države i to u kakvom stilu - oduševljeni su u klubu, dodajući:

 

- Momcima svaka čast, a nama i brojnim roditeljima koji su pohodili Zagreb veliko veselje. Kad se zna da su, osim Filipa i Jakova, svi ostali veslači i iduće godine još uvijek juniori, a Nino i Kristijan čak još mlađi juniori, onda se može reći da je ispred njih sjajna perspektiva. Ukoliko bude zdravlja i rada (u školi i Klubu) od članova ove pobjedničke posade može se već iduće godine još puno očekivati i u međunarodnoj konkurenciji - poručili su Krkaši.

 

Dio osmerca prethodno je veslao u četvercu 'sa' koji je u svojoj kategoriji doveslao do odličnog drugog mjesta, a oni su Luka Gojanović Rakić, Frane Filip Garma, Jakov Koštan, Ante Klarić te 'plivač' Stipe Mandušić.

 

- Bila je to bitka juniorskih titana dostojna kakvog jakog međunarodnog natjecanja u kojoj su se na kraju čekali rezultati foto-finiša koji je pokazao da su Jadranaši pobijedili za malih-velikih 40-ak stotinki. Bilo je zanimljivo vidjeti veslače obje posade kako se s mukom izvlače iz svojih čamaca i kako se onda lagano, uz puno napora i još sasvim bez daha, penju na podij za dodjelu medalja! Jedini koji su uz njih čili i svježi koračali bila su obojica kormilara. Čestitamo i jednoj i drugoj posadi koje su obje pokazale kako se ne posustaje u borbi za pobjedu! Dakle, više nego zasluženo srebro za Krku u disciplini četverca 'sa' za juniore - priznaju Krkaši. 

 

VK Krka na prvenstvo u Zagreb krenuo je s ukupno 17 veslača od čega je tek jedna bila cura i upravo na vratila se u Šibenik s medaljom oko vrata. Klupska nada, uzdanica Sara Panjkota osvojila je drugo mjesto, srebro u samcu.

 

- Napokon je zaveslala u konkurenciji u kojoj njena lagana konstrukcija nije mana. Odmah treba reći i da je ona još uvijek mlađa juniorka koja se na Državnom natjecala u uzrastu juniorki! Dakle, Sara je u svojoj finalnoj utrci krenula sasvim suprotno od Stipe: smireno, sabrano i bez pretenzija da odmah izbije na čelu kolone. Međutim kako je utrka odmicala Sara je u poretku sve više rasla i prelazila jednu curu za drugom. Nije do kraja uspjela pobijediti samo konkurenticu iz HVK „Gusar“ – samo malih 15 desetinki dijelilo ju je od zlatne medalje, ali i srebro je veliki podstrek za djevojku od koje prave rezultate tek očekujemo u idućim godinama - objašnjavaju iz VK Krka, predvođeni Dražen Crnogaća. 

 

Na jarunskoj stazi još su se pokazali i:

 

- Jakov Bumbak i Lovre Juras u dvojcu na pariće lakih seniora pokazali su da znaju veslati i da im, dok ima snage, čamac ide vrlo brzo – na kraju četvrti;
- Denis Borna Bumbak, Stipe Koloper, Paško Stipandžija i Jerko Radovčić, u četvercu na pariće mlađih juniora – od njih smo očekivali bolji plasman od šestog mjesta u A-finalu, ali i ovako je dobro jer su Denis, Paško i Jerko i iduće godine mlađi juniori, dok će Stipe pojačati juniorski uzrast u Klubu;
- Lovre Klarin i Josip Šunjerga – četvrti u B-finalu dvojca na pariće mlađih juniora, što objektivno odgovara trenutnim mogućnostima ove dvojice vrijednih momaka.

 

Iz kategorije: Sport