Datum objave: 14. Rujan 2016

Sandra Paović bez konkurencije: Osvojila zlato na Igrama u Riju!

Šibenik News
Šibenik News

Hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović osvojila je prvu zlatnu medalju za Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama u Rio de Jaineru, u Brazilu. U finalu je bila bolja od njemačke predstavnice Stephanie Grebe 3:0 u setovima. 


Naša predstavnica koncentrirano je odigrala čitav meč. Prvi set završio je 11:2, drugi 11:7 i posljednji treći 11:4 za našu reprezentativku.

 

Osvojivši zlatnu medalju na paraolimpijskim igrama, Sandra Paović potvrdila je svoju svjetsku i europsku dominaciju. Drugo mjesto i srebrnu nedalju osvojila je Nijemica Stephanie Grebe, a brončanu medalju osvojila je Ukrajinka Maryna Lytovchenko.

 

Podsjetimo, Sandra je preživjela tešku prometnu nesreću u Francuskoj 2009. godine, ali je njena volja za životom i za sportom bila jača od invaliditeta. Na Europskom prvenstvu 2000. godine u Bremenu Sandra je osvojila brončanu medalju u paru sa Rokom Tošićem, a 2005. godine ima ekipno srebro sa Europskog prvenstva. Ovo je treća medalja za Hrvatsku, nakon bronce Velimira Šandora i srebra Zorana Talića. 

Iz kategorije: Sport