Datum objave: 05. Rujan 2016

Nakon diskvalifikacije u Betini,Valovci poručili:Idemo na more, jedriti, vidjeti tko je bolji

Šibenik News
Šibenik News

U organizaciji jedriličarskog kluba Žal, u Betini je prošlog tjedna održano Prvenstvo Hrvatske za klase optimist i laser. Trener jedriličara iz JK Val Teo Piasevoli iznimno je zadovoljan nastupima mladih šibenskih sportaša, a posebice Katjom Fruom i Marinom Golemom.

 

Katja je, kako doznajemo, tek nedavno prešla u novu klasu i ostvarila odlično sedamnaesto mjesto u konkurenciji pedeset natjecatelja, a Marina je u završnici spriječila viroza iako je tijekom cijele regate bio među deset najboljih.


Veliko razočarenje za Valovce bila je diskvalifikacija reprezentativca Roka Copića.


- Došli smo stvarno spremni, Roko je odlično jedrio i borio se za zlato čime bi obranio prošlogodišnji uspjeh zlatnog Šibenčanina Marka Smolića. Bili su teški uvjeti koji  zahtijevaju veliku koncentraciju i konstantne ulaze pri vrhu. Drugi dan regate je Roko ostvario dva prva mjesta i imao deset bodova prednosti, ali mislim da je i on sam kasnije bio 'načet' tom diskvalifikacijom zbog spornog preuranjenog starta. Trener konkurenta je to obznanio i imao jednog svjedoka, no mi smo imali dva nepristrana čovjeka koja su tvrdila da potez uopće nije trebao biti kažnjen. Nadležno tijelo je na temelju tih iskaza odlučilo kako se ipak radi o prekršaju. Nakon toga su mi došli i neki drugi kolege treneri i rekli da su voljni doći i svjedočiti u svrhu pravednosti sporta- kazao je Piasevoli.

 

Vidno razočaran Copićev trener pita se kakav je to primjer i poruka mladim sportašima koji su tek na početku svojih karijera te ističe kako su djecu u klubu uvijek učili kako se nikada ne smiju oslanjati na neke usputne metode dolaska do uspjeha već da se jedino na moru uistinu može dokazati prava kvaliteta i vrijednost.

 

- Želim da naši jedriličari znaju da će Val uvijek stati iza njih ako su u pravu stoga nećemo ni ovdje stati. Spremni smo ići dalje i žaliti se nacionalnom pa i međunarodnom jedriličarskom savezu. Očito je da moramo biti spremni i na ovakve bitke, a ne samo na one sportske. Sad nastavljamo dalje s treninzima jer stvarno smo dobri, a to cijela ova strka i dokazuje jer da nismo, ne bi se toliko prašine dizalo oko naših jedriličara. Sve u svemu, ja i dalje govorim, idemo na more, idemo jedriti pa ćemo vidjeti tko je bolji... – zaključuje trener.

 

 

Piše: Franka Štrkalj

Naslovna fotografija: JK Žal, Betina, Facebook 

Iz kategorije: Sport