Datum objave: 23. Kolovoz 2016

Nacionalni osmerac pod vodstvom Radečića: Na putu do Rotterdama, veslačima oštećen brod

Šibenik News
Šibenik News

Hrvatski juniorski osmerac koji vodi šibenski trener Milan Radečić nakon 18 sati putovanja stigao je u Rotterdam gdje se održava Svjetsko prvenstvo za juniore no ne bez poteškoća. 

 

- Unutra može stati glava čovjeka - komentar je šibenskog (reprezentativnog) trenera nakon što se otkrilo je da negdje tijekom putovanja čamac hrvatskog osmerca platio 'laštru'. Naime, čamac je oštećen tijekom transporta, a riječ je o rupi veličine 30 x 30 cm koja se nastoji sanirati. 

 

O nezgodi koja bi nacionalni juniorsi osmerac mogla 'stajati' plasmana izvjestio je Veslački klub  Krka. 

 

- Dok se čamac popravlja momci koji čine posadu proveli su jutarnji trening na ergometru – da se spasi baš nešto od kontinuiteta treninga. Inače u Rotterdamu se vremenske prilike kreću od loših do vrlo loših: puše jak vjetar, dok su u nedjelju utrke A i B-seniora održavane po jakoj kiši - poručuju iz kluba, dok trener Radečić iz Rotterdama javlja:

 

- Puše jako, ali svima jednako jer je staza na ravnoj površini bez bilo kakvog zaklona pa će u tom smislu utrke biti fer - kazao je trener. 

 

Hrvatska posada prvu kvalifikacijsku utrku vozi u srijedu, 24. kolovoza, u  13,15 sati, a u istoj skupini još su i posade iz Novog Zelanda, Španjolske, Rusije, Italije, Velike Britanije.  

 

- U A-finale odmah ulazi samo prvoplasirana posada iz svake od dvije kvalifikacijske skupine. U drugu kvalifikacijsku skupinu ždrijeb je svrstao posade Švicarske, Rumunjske, Nizozemske, Danske, Njemačke i SAD - napominju iz trofejnog šibenskog veslačkog kluba. Držimo fige za što bolji plasman.

Iz kategorije: Sport