Datum objave: 16. Kolovoz 2016

Kauboji pobjedom nad Tunisom izborili četvrtfinale na Olimpijskim igrama

Kauboji pobjedom nad Tunisom izborili četvrtfinale na Olimpijskim igrama
Šibenik News
Šibenik News

Nakon prvotnog poraza od Katra, tijesne pobjede nad Argentinom i velikim pobjedama protiv Danske i Francuske, hrvatska rukometna reprezentacija zaključila je prvi dio rukometnog olimpijskog prvenstva pobjedom nad Tunisom rezultatom od 41:26.


Izabranici Željka Babića u susret su ušli čvrsto i koncentrirano, te su kažnjavali dekocentraciju i pogreške tuniških igrača. Prva dva napada realizirao je Manuel Štrlek, te je prvih par minuta susreta hrvatska održavala prednost od 3-4 pogotka prednosti.

 

U 15. minuti tuniški izbornik morao je pozvati time-out kod rezultata 15:5 za Hrvatsku. U nastavku prvog poluvremena hrvatska prednost je rasla iz minute u minutu susreta, a u 28. minuti popela se na rekordnih +16. Na odmor se ipak otišlo rezultatom 25:10 za našu reprezentaciju.

 

U drugo poluvrijeme hrvatski reprezentativci krenuli su opuštenije, te su tuniški igrači dobili više prostora u napadu. Igralo se bržim tempom te su Tunižani uspjeli odgovarati golom na primljeni gol. U 43. minuti , Tunis je smanjio prednost te je zaostajao 12 pogodaka. Ipak, do kraja susreta Hrvatska je podigla prednost te je susret završio rezultatom 41:26.

 

U hrvatskim redovima zabijali su svi igrači, čime je ostvarena prvotna zamisao izbornika Željka Babića o rotaciji i odmoru istrošenijih igrača u prethodnim susretima. Ipak, najistaknutiji u hrvatskim redovima bili su Karačić sa 9 pogodaka te Mamić, Brozović i Čupić sa 5 golova. U tuniškim redovima najučinkovitiji bili su Soussi, Bannour i Boughanmi.

 

U četvrtfinalu Hrvatska će pokušati izboriti prolaz protiv reprezentacije Poljske u četvrtak u 1:30 po našem vremenu.

 

Piše: Iva Prpić

Naslovna fotografija: HRS Facebook

Iz kategorije: Sport