Datum objave: 15. Lipanj 2016

Uoči Rija, pripreme vaterpolista u odličnoj atmosferi u bazenu u Crnici

Šibenik News
Šibenik News

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u punom se sastavu okupila u Šibeniku. Nakon završenih klubskih obaveza inozemnih igrača i nedavno završene sezone VK Jug CO u kojoj su maestralno osvojili naslov prvaka Europe, svi reprezentativci u idućih će nekoliko dana na šibenskom bazenu Crnica nastaviti pripreme za nadolazeće Olimpijske igre u Rio de Janeiru na kojima brane zlatnu medalju iz Londona.



- S nama je dvadeset igrača sa šireg popisa koje sam pozvao na pripreme. Svi smo na okupu, zdravi, motivirani, radimo po meni odlično. Atmosfera u reprezentaciji je zaista dobra. Vjerujem da ćemo napokon na jedno veliko natjecanje otići sa trinaest najboljih igrača, da nas neće pratit bolesti, ozljede, sve ono što smo imali u proteklom periodu. Od dvadeset igrača odabrat ćemo trinaest koji će nas na najbolji način predstavljati u Riju - izjavio je izbornik Ivica Tucak.



Na pripremama su: Josip Pavić, Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Damir Burić, Ivan Milaković, Ivan Buljubašić, Marko Macan, Luka Lončar, Ivan Krapić, Boris Pavlović, Maro Joković, Anđelo Šetka, Antonio Petković, Loren Fatović, Petar Muslim, Luka Bukić, Sandro Sukno i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Ivan Asić, Pero Kuterovac, Igor Pezelj, Damir Luketić, Petar Coce i Renata Barić.



- Olimpijski ciklus je pri kraju. Nakon Londona pripremamo se za Rio. Najveći je to cilj u protekle četiri godine, ono za što se isplati žrtvovati. Okupili smo se svi koje je izbornik pozvao, daj Bože da tako ostane do kraja, da nas zaobiđu ozljede i da budemo svi zdravi. Tada možemo biti konkurentni za ostvariti odličan rezultat u Riju - izjavio je kapetan Josip Pavić.



Nakon priprema u Šibeniku, Hrvatska vaterpolska reprezentacija seli u Dubrovnik gdje ih tijekom priprema od 20. do 23. lipnja očekuju zajednički treninzi s reprezentacijom Mađarske.

Hrvatski vaterpolisti nakon toga putuju na međunarodni turnir u Herceg Novi gdje će od 23. do 26. lipnja odmjeriti snage s reprezentacijama Španjolske, Mađarske i Crne Gore. Od 30. lipnja do 3. srpnja na rasporedu su pripreme u Zadru. Od 3. do 10. srpnja slijede pripreme u Rijeci gdje će naši reprezentativci odigrati prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Italije.

Nakon toga, od 15. do 17. srpnja igramo Vodafone kup u Budimpešti, te od 21. do 24. srpnja sparing s Grčkom u Ateni. Posljednje pripreme Hrvatska će obaviti od 24. srpnja u Zagrebu, a 28. srpnja Hrvatska reprezentacija iz Zagreba putuje u Rio de Janeiro

Iz kategorije: Sport