Datum objave: 30. Svibanj 2016

Pehar turnira U-10 Danilo ostaje u rukama drniškog DOŠK-a

Šibenik News
Šibenik News

U završnici 20. prestižnog nogometnog turnira U-10 Danilo 2016 slavio je drniški DOŠK, tim koji je drugi put uzastopno, a ukupno tri puta dosada podigao pobjednički pehar, na ovom natjecanju.


Ove godine je konkurencija na turniru bila jaka - 16 škola nogometa renomiranih hrvatskih klubova se međusobno natjecalo na terenima u Danilu i Danilu Birnju u organizaciji MNK Danilo , a sve pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza, Grada Šibenika i Šibensko - Kninske Županije.


Podsjetimo, među prijavljenim ekipama su bili Šibenik, Solin, Posušje, Š.J.Bego, Dinamo, Omiš, Dinara, O.Murter, Hajduk, Primorac, Junak, Omladinac Vranjic, Split, DOŠK, Glavice i Vodice.


Finalna utakmica odigrala se između DOŠK-a i Omladinca iz Vranjica, a Drnišani su prvo mjesto osigurali pogotkom Karla Mešina, pod vodstvom Joška Gorete. Srčanost na terenu pokazali su svi dječaci koji su branili boje svog kluba: Marin Biočić,Luka Odak,Ivan Krstanović,Duje Gabrilović,Duje Buzov,Ivan Marinić,Lovre Grbavica,Ante Nakić,Roko Mijanović. A valja spomenuti i suparnički Omladinac i dečke iz Vranjica koji su itekako zadali muke protivniku: Marin Jurić,Ilija Andabaka,Antonijo Dominović,Marino Žeravica,Karlo Žeravica,Dario Vidović,Luka Andrić,Tome Masatović,Ivan Gotovac,Matko Vejić,Lovre Matijević.


Treće mjesto osvojili su dječaci RNK Split, pod vodstvom Borisa Perkova: Raul Bezeljak, Josip Kanaet, Luka Bašić, Tomislav Ladan, Ivan Amižić, Ante Bašić, Karlo Rudić, Bruno Putica, Roko Kanaet, Niko Belak, Tomo Žunić, Filip Akrap, Ivan Peifer.


U uzbudljivim utakmicama tijekom turnira i u samoj završnici, kvalitetan nogomet uz finaliste, najviše su pokazali dječaci Splita, ŠN Joso Bego, Omiša i Glavica.

 

Tako su nagrađeni i najbolji pojedinci posebnim peharima:


Najbolji strijelac: ROKO KANAET (Split)


Najbolji vratar: MARIN JURIĆ (Omladinac)


Najbolji igrač turnira: KARLO MEŠIN (DOŠK)


Najbolji trener: JOŠKO GORETA


U organizaciji ovog najstarijeg turnira u Hrvatskoj, svakako treba istaknuti potporu hrvatskog reprezentativca Ivana Strinića i donaciju kojom je osigurao poklolne za sve dječake koji su nastupili na 20. Jubilarnom nogometnom izdanju u Danilu. Vrijedne poklone za male nogometaše priredili su stalni sponzori, Kraš Zagreb, Alca d.o.o.Zagreb, Djelo, pekarna Dan i Noć, Solaris, Zvečevo, Županijska Lučka uprava,TZ Šibenik.


- Iznimno smo zadovoljni odazivom ekipa na ovogodišnje jubilarno izdanje turnira. Vidjeti ovu djecu kako ostavljaju srce na terenu zbilja je poseban osjećaj koji nas i vodi sve ove godine u nakani da im turnir u Danilu ostane u jednom divnom sjećanju kao početak njihove nogometne karijere. Kroz turnir U-10 Danilo su dosada prošla renomirana imena hrvatskog i svjetskog nogometa, a koliko im ostane urezano u sjećanje svjedoči i gesta Ivana Strinića koji je svoj prvi nastup imao upravo na ovom turniru - rekao je Miro Vukšić, nogometni entuzijast i predsjednik organizacijskog odbora turnira U-10 Danilo 2016.
 

Iz kategorije: Sport