Datum objave: 22. Travanj 2016

Dio etape Tour of Croatia:Roški slap i skradinska aleja murvi na ekranima diljem svijeta

Šibenik News
Šibenik News

Staza treće etape međunarodne utrke Tour of Croatia u svojoj drugoj godini održavanja prošla je i putem Nacionalnog parka Krka, preko Roškog slapa kroz aleju murvi u Skradinu.

 

Prirodan ljepota rijeke Krke svakako je utjecala na titulu treće etape kroz Šibensko  - kninsku županiju kao jednu od najatraktivniji, ali i najzahtjevnijih. Upravo je prelazak Roškog slapa slovio kao teži dio staze duge 190 kilometara kojom su se svjetski poznati biciklisti vozili u četvrtak, 20. travnja. 

 

 

- Nakon što su, najprije vodeća šestorka, a potom i peloton, kompaktno prošli kroz zahtjevni spust kod Roškog slapa, bisera Nacionalnog parka Krke, te na isti način nastavili prema Skradinu i potom Šibeniku, postalo je izgledno da ćemo i na kraju treće etape utrke imati masovni sprint - stoji u izvješću organizatora Tour of Croatia utrke kao svjedočanstvo da su taj dio biciklisti na cilju prema Šibeniku svladali bez većih poteškoća.

 

 

Sve to odvijalo se pod budnim okom kamera televizijskih kuća predvođenim Eurosportom čiji se prijenos utrke gledao diljem svijeta na čak šest kontinenata. 

 

Podsjetimo, pobjednik treće etape s ciljem u Šibeniku je Giacomo Nizzolo za tim Trek Segafredo, a zasad je prvi i u ukupnom poretku. 

Iz kategorije: Sport