Datum objave: 08. Siječanj 2016

TUCAK O PRVENSTVU U BEOGRADU: Spremni smo psihički i fizički

Šibenik News
Šibenik News

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala je na Europsko prvenstvo koje se održava u Beogradu od 10. do 23. siječnja.

Nakon završenih priprema u Dubrovniku i odigranog pripremnog turnira, reprezentacija je u Beograd otputovala iz zračne luke u Tivtu. Hrvatska otvara Europsko prvenstvo utakmicom s domaćinom Srbijom u nedjelju, 10. siječnja, u 20.30 sati. 

 

PRAVI OD OSMINE FINALA

 

- Nadam se da smo učinili sve što smo trebali u ovom periodu priprema koje smo imali. Ekipa je potpuno psihički i fizički spremna za jedno takvo veliko natjecanje kao što je Europsko prvenstvo. Idemo iz utakmice u utakmicu kao na svakom velikom natjecanju. Bit će bitno da budemo pravi od osmine finala prema dalje. Ponavljam, mislim da smo potpuno spremni unatoč svim problemima koje smo imali - izjavio je izbornik, Šibenčanin Ivica Tucak.

Hrvatska u grupi B iduću utamicu igra protiv Francuske u utorak, 12. siječnja, u 16.45 sati, dok posljednju igra protiv Malte u četvrtak, 14. siječnja, u 9.30 sati.

 

SPREMNI I KOMPLETNI 

 

- Odradili smo zadnji ciklus priprema u Dubrovniku. Ozljede i ozljeđeni igrači su iza nas. Mi koji smo tu, nas trinaest, smo spremni i kompletni te jedva čekamo utakmicu u nedjelju sa Srbima. Nadamo se da ćemo biti dobri u toj utakmici te sve bolji kako turnir bude išao dalje! - izjavio je reprezentativac Andro Bušlje.

U Beograd su otputovali: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić, dr. Boris Labar i Igor Pezelj.
 

Iz kategorije: Sport