Datum objave: 24. Veljača 2015

Vrhunskim sportašima u tri kategorije dodijeljene stipendije u visini od 50.000 kuna

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Vrhunskim sportašima I.,II., i III. kategorije u olimpijskim sportovima za 2015.godinu dodijeljene su stipendije sukladno Zakonu o sportu te Odluci o izvršenju Proračuna Grada Šibenika.
Stipendije su dodijeljene na prijedlog Sportske zajednice Grada Šibenika, a ukupan iznos stipendija je 50.000 kuna.
„ Grad Šibenik u skladu s proračunskim mogućnostima nastoji poticati sport i vrednovati sportske uspjehe. U sportu je važan talent, ali kažu da su trening i upornost presudni elementi. Ulažemo u infrastrukturu sportskih objekata da bi mladim ljudima osigurali osnovne uvjete treniranja, bez obzira pretendiraju li na visoke sportske rezultate ili sport konzumiraju kao zdravu fizičku aktivnost. Naši vrhunski sportaši ponos su Šibenika, teško je nagraditi njihov trud, a ova proračunska sredstva makar su pokriće dijela materijalnih troškova.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.
Prema kategorizacijama Hrvatskog olimpijskog odbora stipendija za vrhunskog sportaša I. kategorije dodjeljuje se Luciji Jurković Periša, Plivački klub Šibenik, koja je ujedno proglašena najboljom sportašicom Grada Šibenika drugu godinu za redom.
Josip Gulam, Jolly JBS Šibenik te Roko Badžim, Građanski košarkaški klub Šibenik, ostvarili su stipendije kao vrhunski sportaši II. kategorije.
U III. kategoriji stipendije se dodjeljuju Petru Krešimiru Marasoviću, Plivački klub more, Antoniji Gulin, Plivački klub More te Teu Piasevolliu, jedriličarski klub Val.
 

Iz kategorije: Sport