Datum objave: 16. Veljača 2015

Tuckove Barakude druge na turniru u Mađarskoj

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Hrvatska vaterpolo reprezentacija ovog je vikenda odigrala Volvo kup u Budimpešti. Pobijedivši reprezentacije SAD-a i Kanade, no izgubivši od domaćina Mađarske, Barakude su zauzele drugo mjesto na turniru. Mađarska je zauzela prvo mjesto, Hrvatska drugo, dok su treće i četvrto mjesto zauzeli Kanada i SAD.

“Obzirom na ozljede i probleme koji su nam se pojavili uoči odlaska u Budimpeštu, mogu biti zadovoljan kako smo odigrali turnir. Dvije velike pobjede protiv Kanade i SAD-a te poraz protiv Mađarske, gdje smo dosta promašivali i zbog jednog neujednačenog sudačkog kriterija ušli u nervozu koja nas je kasnije i koštala povoljnijeg rezultata!“– izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao: “Plan je bio da ovo vrijeme u Zagrebu iskoristimo za ispitivanja, no obzirom na bolesti, morat ćemo mijenjati plan i regenerirati igrače koji su igrali na turniru i skupiti 13 igrača za Istanbul.“ 

Nakon turnira u Budimpešti, reprezentacija je na pripremama u Zagrebu, iz kojeg odlaze u četvrtak, 19., u Istanbul, gdje ih 20. veljače očekuje utakmica Svjetske lige protiv Turske.

Hrvatska je u ovoj sezoni dosad neporažena u FINA Svjetskoj ligi. Na domaćem terenu, Hrvatska igra još dvije utakmice: u Varaždinu 17. ožujka protiv Francuske te u Splitu 14. travnja protiv Italije.
 

Iz kategorije: Sport