Datum objave: 09. Ožujak 2014

SPORTSKI VIKEND:Teška, ali "slatka" pobijeda GKK Šibenik protiv Brođana

Diana Ferić
Diana Ferić

Košarkaši GKK Šibenika svladali su sinoć na Baldekinu ekipu Slavonskog Broda koju trenira Šibenčanin Dražen Brajković s uvjerljivih 91 : 78. Iako se po rezultatu ne bi reklo domaćini nisu baš lako došli do pobijede jer su gosti u prvom poluvremenu bili rezultatski bolji, a domaći igrači nisu dobivali baš ni pravu potporu s tribina. No, nakon žustrih uputa pa i napada svog trenera zbog loše igre u drugom dijelu utakmice prenuli i postigli uvjerljivu pobjedu.

„Tresla se na poluvremenu svlačionica narančastih od vike Jeronima Šarina.“Imao je trener što poručiti svojim igračima koji su nakon dvije četvrtine bili u zaostatku od 11 poena razlike (37:48) protiv Slavonskog Broda. Jezikova juha dala je rezultata, GKK Šibenik u nastavku je, na krilima Mišića i Bašića, kreirao veliki preokret i upisao veliku 91:78 pobjedu, koja se može pokazati odlučujućom u borbi za Ligu za prvaka“, prenosimo s njihove Facebook stranice.

„ Bolje da ne znate što se događalo na poluvremenu u svlačionici, ali očito je upalilo“, kazao je trener Šibenčana nakon utakmice, osjetivši se dužnim ispričati navijačima za ono što je njegova momčad pokazala u prvih dvadeset minuta

Ovo mi je jedna od najslađih pobjeda. Vratili smo se iz mrtvih, pokazali da ova momčad ima karakter. Zahvala i publici koja nam je dala onaj dodatni impuls“, kazao je na kraju utakmice poručio najefikasniji igrač Domagoj Bašić koji je postigao 28 poena .Ozren Mišić ubacio je 22, većinu njih u trećoj četvrtini, kad su Šibenčani preokrenuli susret, Šamadan je dodao 16, a Vukičević 10 koševa. Šibenčani su, što nije nevažno. Igrali bez ozlijeđenog Tea Petanija, koji je pokretač igre.

„Građanima“ osim te pobjede ide i na ruku poraz košarkaša Jolly Jadranske banke u Rijeci protiv Kvarnera. Domaćini su ih svladali s  79 : 73.

Poražene su i košarkašice Šibenika i to na svom terenu protiv Rockwool Pul e rezultatom 56 : 82 što ne čudi jer su ih prije petnaest dana napustile tri važne igračice.

Još jedan poraz zabilježili su šibenski vaterpolisti i to također u Rijeci protiv znatno jačeg Primorja koje ih je savladalo s visokih 22 : 6. 

Iz kategorije: Sport