Datum objave: 01. Ožujak 2014

Nikica Cukrov proglašen najboljim nogometnim trenerom u Dalmaciji za 2013. godinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Nikicu Cukrov proglašen je najboljim trenerom Dalmacije u tradicionalnom izboru HNS – Središta Split, koji obuhvaća četiri dalmatinske županije, žiri kojim su predsjedavali povjerenik HNS-a Ante Plazibat i trener-instruktor SredištaIvan GudeljTrener Šibenika preuzeo je momčad na 9. mjestu u natjecanju 3. HNL Jug, da bi s njom dogurao do naslova jesenskog prvaka, odnosno pozicije s koje puca pogled na brzopotezni povratak u viši rang, prenosimo s portala Dalmacija News.

Cukrov je, inače, i instruktor Nogometnog saveza Šibenko-kninske županije, gdje već godinama radi selekcije mlađih uzrasta i brine o razvoju mladih talenata.

Ova nagrada specifična je po tome što za nju kandidiraju samo treneri nižerazrednih klubova (od Druge do Pete lige), a prije Cukrova dobilo je niz eminentnih imena, primjericeIvan Katalinić (kad je vodio Dugopolje), Mišo Krstičević (dok je vodio Jadran LP), zatim Stipe Balajić (Solin),Siniša Jalić (Junak), Tonči Bašić (RNK Split)..., a u posljednje dvije godine osvajali su je Leo Burčul (prvak s Raštanima) i Bruno Akrapović (Val).

Nagradu Nikici Cukrovu uručio je uoči utakmice Šibenik - Neretva sportski novinar Blaž Duplančić, član žirija za izbor najboljeg trenera.

Iz kategorije: Sport