Datum objave: 10. Lipanj 2013

Šibenski plivači na zahtjevnom međunarodnom plivačkom mitingu u Zagrebu

Diana Ferić
Diana Ferić

Plivači PK MORE, Antonia Gulin (1997), juniorka i Petar Krešimir Marasović (1997) mlađi junior nastupili su proteklog vikenda na zahtjevnom međunarodnom plivačkom mitingu ZLATNI MEDVJED na kojem je sudjelovalo 365 plivača i plivačica iz 37 klubova iz 11 zemalja. U elitnom plivačkom društvu Antonia je bila među uspješnijim plivačicama jer se okitila s čak 5 medalja (dvije zlatne i tri brončane). Kao juniorka bila je dva puta prva osvojivši zlatne medalje na 50m i 100m leptir. U popodnevnom finalnom nastupu u disciplini 100m delfin bila je ukupno i treća seniorka, osvojivši broncu iza Mađarice i Šveđanke. Time je bila naša najuspješnija plivačica u tom najzahtjevnijem plivačkom stilu.U finalu bila je šesta na 50m leptir. Bila je također i dva puta treća okitivši se brončanim medaljama u juniorskoj konkurenciji na 50m slobodno i 200m leptirovim stilom. U finalnom nastupu na 200m leptir bila je peta u ukupnom poretku.

Petar Krešimir Marasović, kao mlađi junior, ovog puta nije došao do izražaja u vrlo jakoj konkurenciji među velikim stranim imenima u muškoj konkurenciji no ipak je uživao u plivačkom društvu gledajući prsaša olimpijskog pobjednika iz Londona Južnoafrikanca Cameron vd Burgha, priopćili su iz PK MORE.

Plivači PK MORE uživali su i dostojno se predstavili na natjecanju pod budnim okom trenera Gorana Vračara, a malu ali odabranu ekspediciju vodio je predsjednik PK MORE Rikard Marenzi, dipl.ing.

Ni mlađi članovi PK MORE nisu mirovali. Prošle subote održalo se II kolo Otvorene ST Liga za mlađe kadete i početnike - Proljeće 2013 u Splitu. Nastupilo je 25 plivača i plivačica. Osvojili su 15 medalja i to 8 zlatnih, 4 srebrne i 3 brončane.

Osvajači medalja su:
Po 2 zlatne medalje osvojili su Robert Vukičević, Marija Baljkas, Roko Ivan Mrša, a po jednu zlatnu i jednu srebrnu Katarina Baljkas, dok je Luka Mrša zlatnu i brončanu. Matea Kalabrić osvojila je 2 srebrne, a Dino Juraj Klanjčić jednu srebrnu. Po jednu brončanu medalju osvojili su Ivan Vranjković i Emma Curavić. Mlade plivače vodio je trener Šime Jurlin.

Iz kategorije: Sport