Sidebar Menu

Datum objave: 09. Travanj 2013

Šibenski ragbi klub u regionalnoj ligi "Jadran"

Diana Ferić
Diana Ferić

Čelnici  devet ragbi klubova iz Hrvatske, BiH i Crne Gore, među kojima je i Ragbi klub Šibenik, osnovali su, na sastanku u Sinju,  regionalnu ragbi ligu pod nazivom "Jadran". Cilj osnivanja te lige je promocija i razvoj ragbija u regiji u trenutku kad je ragbi postao iznimno popularan u ovim krajevima. U zadnjih nekoliko godina osnovana su  četiri kluba u Dalmaciji, jedan u Hercegovini i tri u Crnoj Gori, kažu u šibenskom ragbi klubu. Već postoji interes nekih jakih kompanija za sponzoriranjem tog natjecanja, a Šibenčani se nadaju da će se i im se javiti  i neke uspješne šibenske tvrtke .

Kako doznajemo u Ragbi klubu Šibenik, njihov  član Frane Bukić vratio se  s  europskog prvenstva  u Francuskoj  s odličnim rezultatima. Mlada reprezentacija  Hrvatske je ugodno iznenadila na prvenstvu osvojivši drugo mjesto u svojoj diviziji što je najveći uspjeh mlađih kategorija Hrvatske ragbijaške reprezentacije.  "Bukić je odigrao sve 3 utakmice a junak je bio u prvoj protiv favorizirane Litve kad je postigao 10 od naših 18 poena. Iznimno smo ponosni što smo imali svog predstavnika koji je na kraju bio jedan od nositelja igre. Nadamo se da on nije zadnji reprezentativac kojeg Šibenik daje i da ćemo već za godinu-dvije opet imati nekog igrača među najboljima u Hrvatskoj, a već imamo nekoliko iznimno talentiranih igrača rođenih 1998. godine",  ističu u tom klubu.

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.