Datum objave: 16. Prosinac 2012

Vaterpolosti Šibenika prekinuli niz poraza - pobijedili Triglav

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski vaterpolisti zasluženo su pobijedili ekipu Triglava u 8. kolu regionalne lige i tako prekinuli crni niz bez pobjeda koji je trajao 288 dana – točnije od 3. ožujka ove godine kada je doma pobjeđen splitski Jadran, piše službeni portal VK Šibenik. I prije utakmice u ekipi pojačanoj za novog igrača - Pavu Zonića vladala je pozitivna amosfera koja je u izvrsnoj utakmici u bazenu pretvorena u tri itekako zarađena boda zahvaljujući svim igračima, ali ponajprije Vlahoviću, Sentiću i Sabioniju. 
Utakmica je počela vrlo dobro. Otvorili su je s tri pogotka i vodstvom od 3:0 dok Slovenci nisu iskoristili  igrača više i peterac. Prvi pogodak za goste postigao je Todić (3:1), ali do kraja prve četvrtine Zonić i Sentić su zatresli  mrežu gostiju, pa se na odmor odlazi s izvrsnim 5:1 za domaće.
U nastavku pak – obrnuta priča. Igrači Triglava su ubacili u višu brzinu i izgledali superiorno u odnosu na domaće igrače. Serija od 5:0 dovela ih je u prvo vodstvo na utakmici tri minute prije poluvremena. Srećom, Španja uspijeva progurati loptu kroz gol Betona i poravnava rezultat na 6:6. Do velikog odmora još je svaka ekipa po jednom postigla pogodak, pa se na poluvrijeme otišlo sa 7:7.

Treća četvrtina, pokazat će se, bila je presudna za pobjedu narančastih budući da su se ipak malo trgli i došli na relativno visokih 12:8 pred sam kraj četvrtine, ali su se potom opustili što su gosti iskoristili i u manje od minute dvaput pogodili gol Sučića za 12:10.

Posljednja četvrtina  bila je itekako napeta, a šibenčani su sačuvali pobjedu ponajprije sjajnim obranama Sučića. Za 13:10 je pogodio Sabioni, dok gosti tek pred sam kraj smanjuju na konačnih 13:11.

S ta tri boda vaterpolisti Šibenika izjednačili su se s Triglavom na ukupnom poretku Jadranske lige na posljednjem mjestu. Međutim, što je važnije – ovo daje dodatan motiv i nagradu momcima za velik trud što ulažu, prenosimo s www.vksibenik.hr.

 

FOTO: www.vksibenik.hr

Iz kategorije: Sport