Datum objave: 11. Travanj 2012

Hajduk odugovlači - traži izuzeće Komisije

Diana Ferić
Diana Ferić

Disciplinska komisija HNS-a danas je trebala odlučivati o prigovorima koje su Hajduk, Šibenik, Karlovac, Međimurje i Hrvatski dragovoljac podnijeli protiv odluka o suspenziji, međutim odlučivanje je prekinuto jer je Hajduk zatražio izuzeće predsjednika i svih članova Disciplinske komisije. Na Poljudu su očito nezadovoljni odlukama komisije kojom predsjeda Tin Dolički, pa će tražiti novi sastav. Isto tako traži se izuzeće članova Žalbene komisije, jer se sumnja u njihovu neobjektivnost u ovom slučaju, javlja Dalmacija News.
Hajdukov odvjetnički tim na čelu s Damirom Primorcem doveo je HNS u jednu situaciju koja se događa po prvi put; ove  dvije komisije se sada zapravo nalaze u začaranom krugu. Zahtjev  za izuzećem Disciplinske komisije je proslijeđen Komisiji za žalbe HNS-a, međutim kako je Hajduk tražio i njihovo izuzeće, pitanje je tko će postaviti novu komisiju.
- U jednom ranijem predmetu žalbena komisija je donijela jedno mišljenje, a Disciplinska komisija je unatoč njemu, na našu štetu, zauzela potpuno suprotno stajalište. Zbog toga imamo razloga sumnjati u njihovu objektivnost. Isto tako, nelogično je da Disciplinska komisija ponovo u istom sastavu odlučuje u predmetu u kojem je već prije donesena za nas nepovoljna odluka. Zbog toga smo zatražili izuzeće članova jedne i druge komisije, na njima je kako će to riješiti, no čini se da je pravilnik HNS-a nedorečen u ovom slučaju jer nije precizirano tko sada odlučuje - pojasnio nam je Primorac.
Podsjetimo, Disciplinska komisija je odlučila suspendirati Hajduk zbog neisplaćenog duga Šibeniku u visini od 3,3 milijuna kuna, a koji se odnosi na transfer Ante Rukavine u grčki Panathinaikos. Hajduk je uputio prigovor na ovakvu odluku budući da se o tom slučaju vodi spor koji je nedavno sa Županijskog suda u Zagrebu prebačen na Trgovački sud. Prije pravomoćne presude ne žele ništa platiti klubu sa Šubićevca jer smatraju da su njihova potraživanja neutemeljena. Na Poljudu priznaju da postoji određeni dio koji treba platiti, no prema njihovom tumačenju radi se o nešto manje od milijun kuna, nikako o 3,3 milijuna. Uvjereni su da će ovaj spor otići u njihovu korist.

Iz kategorije: Sport