Datum objave: 01. Travanj 2012

Ragbi: Miroljubiva podjela bodova u Mandalini

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Na pripremnom ragbi trokut-turniru održanom danas u Mandalini, sve tri ekipe završile su kao pobjednici. Tri najmlađa ragbi kluba u Hrvatskoj: Šibenik, Arena iz Pule i Atletiko iz Sv. Filip i Jakova završili su prijateljski turnir s po jednom pobjedom i jednim porazom s tim da je ekipa Arene pet zgoditaka dok su Šibenik i Atletiko na kraju imali po tri zgoditka.
Loše vrijeme nije dozvolilo da veći broj gledatelja bude danas na tribinama u Mandalini, iako se igrao osjetno kvalitetniji ragbi nego u prijašnjim utakmicama. 
Prvi susret otvorili su susjedi Atletiko i Šibenik čvrstom utakmicom bez posebno lijepih akcija u kojoj su se igrači obiju ekipa dosta fizički potrošili. Nakon početnog vodstva Atletika, najbolju akciju utakmice odigrao je mladi šibenski igrač Martinović koji je postigao zgoditak za vodstvo, a malo kasnije i pogodio jedan kazneni udarac za konačnu pobjedu Šibenika 8:3. Nažalost, već u prvoj utakmici igrač Šibenika Pulić teže se ozlijedio, stradala mu je podlaktica. Zbog prometnog zastoja i bure igrači Arene iz Pule kasnili su na turnir više od sat vremena pa su doslovno iz autobusa istrčali na teren, malo se zagrijali i iznenadili sve prisutne odličnom i discipliniranom igrom. Krenuli su agresivno, uhvatili Šibenčane na krivoj nozi i već u prvom poluvremenu utakmice s dva odlična zgoditka Bajsa i Treuršića i dva pretvaranja poveli s 14:0. Domaći ragbijaši su znali da se ne mogu pravdati umorom jer toga u ragbiju nema pa su u nastavku utakmice krenuli puno bolje i agresivnije te je drugi dio utakmice svima prisutnima bio i najbolji dio današnjeg turnira. Prednost Puljana koja je narasla na 21 razlike, Šibenčani su stizali zgoditcima Martinovića i Špeca, no nedostajalo je još nekoliko minuta da dostignu rezultat gostiju pa je Arena zasluženo stigla do svoje prve pobjede.

Atletiko iznenadio

Treća današnja utakmica pokazala je da je ragbi na niželigaškoj razini u Hrvatskoj sve kvalitetniji i da klubovi koji postoje nepune dvije godine mogu odigrati odlične partije. Nakon što je Arena povela 10:0, zgodicima Krepčića, Atletiko je uporno stizao rezultat i prestigao za konačnih 17:10. Junak Atletika s dva zgoditka bio je Danijel Baričić, a konačnu pobjedu Filipljanima donio je Andabak.
Utakmice su odlično vodili suci iz Splita, Petar Matošić i Petra Drušković, te linijski sudac iz Šibenika Krste Vrljevac. Turnir je završio poznatim ragbijaškim "trećim poluvremenom" uz grah s kobasicama i pivom za sve sudionike turnira.
Ovo je za Šibenik bila posljednja provjera uoči proljetnog dijela Prvenstva Dalmacije koje se nastavlja turnirom točno za tri tjedna na istom mjestu.


Rezultati:
Šibenik - Atletiko 8:3
Arena - Šibenik 21:14
Atletiko - Arena 17:10

Sastavi ekipa:
Atletiko: Bračić, Mikas S., Klečina, Baričić D.(10), Bjelobabić, Kraljić, Eterović-Sorić, Bezenšek, Panđa, Tatović, Majica, Andabak(5), Pejić, Brzić, Mikas M.(5), Rodin, Burčul, Nađ, Ražnjević, Baričić V., Baus, Eškinja A.  Trener: Eškinja Vedran
Arena: Pajić, Bonami, Žulj, Treuršić(5), Filipović, Juhas, Merkanović(6), Bajs(10), Žunić, Krepčić R.(5), Bubić, Krepčić A.(5), Tomić, Mitić, Cetina, Šulc. Trener: Bajs Perica
Šibenik: Čalušić, Nanut, Pečnjak, Đikić, Popac, Bojanić, Špec(5), Mazalin, Ercegović, Drašinac(4), Huljev, Pulić, Martinović(13), Šmit, Vučak, Gulin, Bukić, Bosna, Grgić, Grguričin, Silov. Trener: Carrara Nikica

Iz kategorije: Sport