Datum objave: 12. Ožujak 2012

FOTO: Otvoreno dječje igralište na Šubićevcu

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Simbolično,  natjecanjem u slobodnim bacanjima novootvoreno igralište na Šubićevcu je  predano je danas djeci na korištenje. Djeca su ovom prigodom na dar dobila majice i košarkaške lopte, a s gradskim čelnicima odmjerili su snage i u slobodnim bacanjima.

Gradonačelnik Ante Županović sa suradnicima otvorio je danas dječje košarkaško igralište na Šubićevcu u krugu Centra za odgoj i obrazovanje, uz nazočnost brojnih učenika i djelatnika Centra.
Igralište su zajednički uredili Grad Šibenik i OKK Dražen Petrović uz pomoć domicilnih sponzora, Jadranske banke d.d. i Djela.
Riječ je o igralištu za čije je uređenje, u vidu sanacije temelja, Grad Šibenik izdvojio 15.000,00 kuna, dok je OKK Dražen Petrović uložio također 15.000,00 kuna u nabavu koševa. Djelo i Jadranska banka sponzorirali su projekt s 6.000,00 kuna svaki.

Igralište na Šubićevcu treće je košarkaško koje je Grad Šibenik uredio zajedno  s OKK Dražen Petrović; prvo takvo je izgrađeno u krugu OŠ Jurja Dalmatinca, dok je drugo uređeno prošlog ljeta u Donjem Polju.
U pripremi su još tri nove lokacije; u sportskim dvoranama  OŠ Tina Ujevića, OŠ Jurja Dalmatinca i OŠ Jurja Šižgorića. 
 

Iz kategorije: Sport