Datum objave: 13. Prosinac 2017

NOVI GASTRO BREND: Stigla Vatrena šibenska kobasica "Ajduk Brne Šuško"!

Diana Ferić
Diana Ferić

Vatrena šibenska kobasica, ljuta, uzbudljiva i neodoljivo ukusna nazvana koja je zato što je drukčija i pomalo anarhistična dobila ime po šibenskom hajduku i dalmatinskom Robin Hoodu "Ajduk Brne Šuško", od danas se može kupiti u svim mesnicama domaćeg trgovačkog lanca "Djelo" koji ih i proizvodi.

 

Vatrena kobasica novi je šibenski gastronomski brend, a pripremljena je poput prave šibenske luganige ŠIBENSKE LUGANIGE ORIGINAL koju također proizvodi "Djelo", prema receptu prvog šibenskog i dalmatinskog kobasičara Vinka Novakovića iz 1922. ili 1923. godine.

Ova sočna, mirisna i pikantna Novakovićeva kobasica koja fino nijansiranim omjerom slatkoće i ljutine, nije imala ime, a nakon što je pripremljena prema do sada nepoznatom receptu prvog šibenskog kobasičarskog meštra i isprobana nije bilo dvojbi da mora dobiti prikladno ime vezano za šibensku zavičajnu baštinu. Hajduci koji su bili česta pojava u šibenskom kraju, a kako je jedan od najpoznatijih i u narodu najpopularnijih bio je Brne Šuško odluku kako će se vatrena kobasica zvati nije bilo teško donijeti.

 

Poput ŠIBENSKE LUGANIGE ORIGINAL i vatrena se kobasica proizvodi od čistog svinjskog mesa, a osim začina sadrži i neke sastojke (koji su naravno tajna) koji su tipični za Šibenik, šibenski kraj te šibensku kulinarsku i vinsku tradiciju.

Vatrena kobasica "Ajduk Brne Šuško", svježa je kobasica koja ne sadrži bilo kakve konzervanse, aditive, umjetna bojila i pojačivače okusa, a nadjeva se u prirodno janjeće crijevo, a od prave šibenske luganige, ŠIBENSKE LUGANIGE ORIGINAL, razlikuje se bojom i mirisom

 

Može je se pripremati na bezbroj načina, a najbolja je pečena na gradelam ili tavi i poprskana maslinovim uljem. Prija baš uz sve, a podjednako voli i bijelo i crno vino kao i dobro hladno pivo.

U mesnicama domaćeg trgovačkog lanca "Djelo" Vatrena šibenska kobasica "Ajduk Brne Šuško" prodaje se po cijeni od 44,99 kuna, .

D5
TISNO, VEL. RUDINA 2

D10
VODICE, PUT GAĆELEZA 5A

D11
VODICE, KNEZA BRANIMIRA 67

D17
RAŽINE, KRAPANJSKA CESTA 1B

D21
PRIMOŠTEN, LOKVICA 6

D29
LOZOVAC, TROMILJA BB

D46
JEZERA, PUT ZARATIĆA 3

D62
ROGOZNICA, ANTE STARČEVIĆA 32

a.d.v. promidžbeni tekst

 

Iz kategorije: Sponozirani članci