Datum objave: 27. Siječanj 2023

SPOMENAR / Šibenik odahnuo. Otkriven je, uhićen i zatvoren vampir J. G. zvan Krpar koji je noću ulazio u kuće i do krvi grizao usnulu djecu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski vampir kojeg su Šibenčani u strahu opisivali kao krvoločnu zvijer i utvaru, konačno je otkriven, uhićen i zatvoren. Policija ga je otkrila kako vreba nedaleko Carinarnice i namjestila mu zasjedu. Pokazalo se da šibenski vampir nije utvara nego običan čovjek, lučki radnik J. G. zvan Krpar. On je Šibenčanima utjerao teški strah u kosti svojim izopačenim neljudskim nedjelima – noću se uvlačio u kuće i do krvi grizao usnulu djecu. Policija mu je ušla u trag nakon što je u kući obitelji I.K. usred noći ugrizao njihovo desetogodišnje dijete. Dijete je tako jako vrisnulo da su se ukućani smjesta probudili i znajući o čemu bi mogao biti razlog za noćnu uzbunu poletjeli za vampirom koji je uspio umaći, ali je ostavio tragove zahvaljujući kojima ga je policija otkrila.
J. G. Krpar prozvan šibenskim vampirom, zvijeri, krvopijom i krvoločnom utvarom, utjerivao je Šibenčanima strah još od početka 1931. godine. Prošle, 1932. godine Šibenik je živio u groznom strahu iako mu nedjela nisu bila česta, ali su bila krvava i okrutna. Vampir je konačno obuzdan i zatvoren 27. siječnja 1933. godine.
Policija je kazala da je J.G. zvan Krpar sve lako priznao i da ništa nije tajio. Priznanje je dao u cijelosti, a priznao ja da jed nad dvoje male djece izvršio i bludne radnje. Požalio se da ga je njegova bolesna narav mučila i da je išao tražiti pomoć kod psihijatara, ali da su ga oni ismijali.

Šibenik, 27. siječnja 1933.

(Cenzurirani tekst. Rekonstrukcija prema rukopisu novinara Manfred Makale)

Iz kategorije: Spomenar