Datum objave: 07. Srpanj 2021

SPOMENAR / Gradi se moderni kompleks filmskih studija na Šubićevcu. Gradska uprava gradnju uvjetuje angažiranjem šibenskih statista, pjevačkog zbora i glazbe u filmovima stranih produkcija.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik će imati veliku financijsku, propagandnu, turističku i svaku drugu korist od izgradnje kompleksa filmskih studija na Šubićevcu. Komplekse će graditi strana filmska kompanija, a u investiciji će sudjelovati i šibenska općina koja je u tu svrhu već ugovorila kredit kod američke banke Bow Wast of Chicago. Radovi će, kako je najavljeno započeti u kolovozu.
Gradska uprava Šibenika pri davanju suglasnosti za izgradnju filmskog kompleksa, u ugovor je stavila obvezu da se pri snimanju filmova mora angažirati Šibenčane kao statiste te uključiti u filmsku produkciju šibenski pjevački zbor i Narodnu glazbu.
Filmski kompleks na Šubićevcu bit će izgrađeni uređen prema modelu najnaprednijih i najvećih američkih filmskih studija. Iz gradske uprave poručuju da gradnja filmskog kompleksa na Šubićevcu ničim nije ugrožena i da će se već iduće 1931. godine vidjeti snažni uplivi filmske industrije na svekoliki razvitak Šibenika.

Šibenik, srpanj 1930.

Iz kategorije: Spomenar