Datum objave: 26. Lipanj 2021

SPOMENAR / Dva velika uspjeha gradonačelnika Šibenika: gradonačelnik je uspješno otišao na službeni put u Zagreb i gradonačelnik se uspješno vratio sa službenog puta.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradonačelnik Šibenika Mate Karadžole, prema pouzdanim izvorima političkih kibica i vijeća šibenskih mudraca koje se okuplja u kavani „Medulić”, postigao je dva velika i zapažena uspjeha. Prvi je njegov uspjeh da je uspješno otišao na službeni put u Zagreb, a drugi je da se sa službenog puta uspješno vratio. Jednoglasno je odlučeno da je za uspješni odlazak na službeni put u Zagreb i jednako uspješni povratak iz Zagreba, gradonačelnik zaslužio posebno priznanje.
Istovremeno, nagrađen je ukorom novinar Mafred Makale za hvalospjevni tekst o odlasku gradonačelnika Mate Karadžole u Zagreb: Osim što je odlazak u Zagreb osobni uspjeh gospodina gradonačelnika i priznanje općinskoj upravi, mora se istaknuti, da je to ujedno i uspjeh trijeznog i smišljenog rada, bez buke i reklame, za dobro rodnog grada Šibenika, svih njegovih staleža, a naročito šibenskog malog čovjeka, napisao je Makale

Šibenik, lipnja 1931.

Iz kategorije: Spomenar