Datum objave: 16. Svibanj 2021

SPOMENAR / "Šibenik" je bio bolji, ali je ipak izgubio 5:1. Splitska publika kaže: - Šibenčani nisu zaslužili takav poraz. Bili su bolji.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U nedjelju 11. siječnja 1953. godine "Hajduk", tada aktualni prvak Jugoslavije, pobijedio je na svom terenu "Šibenik" s 5:1. Splitska publika ispratila je Šibenčane komentarom: Šibenčani nisu zaslužili takav poraz. Bili su bolji.

Za "Šibenik" su igrali Arasa, Erak, Jelenković, Tambača, Erak, Blažević, Grgurina, Bego, Đurić, Tedling i Živković.

"Šibenik" je u prvom poluvremenu (stoji to i u službenom izvješću) bio bolji jer je bio borbeniji i imao je vjetar u leđa. Šibenčani su stavili "Hajduk" na muke jer su golom Đurića poveli već u 7. minuti. U drugom poluvremenu "Hajduk" je bolje iskoristio vjetar u leđa, ali se "Šibenik" borio do posljednjeg trena pa ga je splitska publika ispratila gromkim aplauzom. Da je publika bila u pravu govori i statistika. U prvom poluvremenu "Šibenik!" je uputio čak 19 udaraca na gol "Hajduka", a "Hajduk" je uzvratio s jedva pet. U drugom poluvremenu iako je imao vjetar u prsa "Šibenik" je pucao na gol "Hajduka" 10 puta, a isto toliko udaraca na gol "Šibenika" uputio je "Hajduk". No Hajdukovci su bili precizniji. Možda je problem bio u tomu što igrači "Šibenika" u drugom poluvremenu nisu napravili ni jedan jedini prekršaj

Iz kategorije: Spomenar