Datum objave: 05. Svibanj 2021

SPOMENAR / Šibenik dobio luksuzne autobuse sa sanitarnim prostorijama, buffetom i anatomskim sjedalima u kojima o putnicima brinu stjuardi

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik je drugi grad u Hrvatskoj koji je unaprijedio međugradski putnički prijevoz te na linijama do Zagreb, Ljubljane, Rijeke i Dubrovnika uveo luksuzne autobuse koji putnicima nude vrhunsku udobnost i komfor. Autobusi imaju anatomska sjedala, sanitarne čvorove, buffete i televizijske prijemnike, a o putnicima brinu stjuardi. Umjesto uobičajenih 50, novi autobusi imaju 32 sjedala tako da putnici imaju dovoljno mjesta i ne zakidaju suputnike iza sebe, ako spuste naslon u položaj za spavanje. Autobuse odlikuje vrhunska zvučna izolacija tako da je putovanje tiho i ugodno.
Riječ je najsuvremenijim autobusima Fabrike automobila Priboj tipa "Dubrava" poznatim i popularnim pod imenom Karavela. Riječ je o vrhunskim prijevoznim sredstvima u koja se ugrađuje najsuvremenija tehnologija i novi materijali te predstavljaju najbolji produkt jugoslavenske autoindustrije. Red vožnje šibenskih Karavela sezonski je prilagođen potrebama turizma, ali i poslovnim potrebama šibenskih radnih organizacija jer omogućava da njihovi predstavnici koji putuju zbog posla na vrijeme dođu na odredište i još istog dana se vrate u Šibenik.

Šibenik, svibnja 1966.

Iz kategorije: Spomenar