Datum objave: 16. Prosinac 2020

SPOMENAR / I prije 70 godina bilo je hrabrih Šibenčanki koje su se kupale u prosincu. Tko je kupačica na ovoj slici snimljenoj na Jadriji u 12. mjesecu 1950.?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zimsko kupanje postalo je društveni hit, vedra zabava i simpatično natjecanje pa i svojevrsno oličenje zdravlja i zdravog života. Na društvenim mrežama jedna od najljepših i najoptimističnijih tema je upravo kupanje u zimskim mjesecima. Danas ima Šibenčanki i Šibenčana koji se kupaju tijekom cijele godine i puno rekreativaca koji se trude držati sezonu kupanja što je duže moguće. Nova se godina već tradicionalno otvara masovnim kupanjem na Banju, a već postoje i zimske kupačice - kraljice, hrabre žene i djevojke kojima more nikada nije dovoljno hladno da bi odustale od kupanja.
No, čini se da zimsko kupanje u Šibeniku nije od jučer. U arhivu časopisa "Volim Šibenik", pronađena fotografija snimljena na Jadriji u prosincu 1950. godine. Točan datum nije poznat, ali na poleđini slike piše 12./1950. Da li je kupačica na slici samo pozirala ili je i zaplivala, to ne možemo znati, a nije toliko ni bitno. Ljepše bi bilo kada bismo doznali tko je kupačica s ove fotografije?

Iz kategorije: Spomenar