Datum objave: 07. Rujan 2020

SPOMENAR / Gradonačelnik Šibenika smijenio 23 člana gradskog Vijeća zato što s njima ne može surađivati na poslovima za boljitak grada.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradonačelnik Šibenika, Jakov Dulčić, dekretom je smijenio 23 člana Vijeća općine Šibenik zato što s njima, prema vlastitim riječima, nije mogao surađivati na poslovima nužnim za boljitak Šibenika. Odluka o smjeni 23 člana Vijeća neopoziva je, a njihove žalbe, naglasio je načelnik, neće biti uvažene.
Dio smijenjenih vijećnika rezignirano je odstupio s dužnosti najavljujući da u beznadnoj situaciji koju stvara samovoljni načelnik neće podnositi žalbe, dok su se neki odlučili boriti i istjerati stvar na čistac.
Načelnik Dulčić nije iz općinskog Vijeća izbacio samo političke oponente nego i vlastite vijećnike.

Na primjedbu da smijenjeni vijećnici ne znaju o kakvim to poslovima za boljitak grada načelnik govori, osim ako nije riječ o njegovim privatnim poslovima i poslovima njemu odanih protekcionaša, Dulčić je odgovorio: - Ako ne znaju, saznat će, a znali bi i prije što ne znaju da su pitali. A možda bi i pitali da su znali što treba pitati.
Upitan hoće li raspisati izvanredne izbore za nove članove Vijeća, Dulčić je odgovorio da neće, jer da ima rješenje za taj problem, a ako bude trebalo da će po potrebi posuđivati vijećnike iz drugih općina.

Iz kategorije: Spomenar