Datum objave: 31. Kolovoz 2020

Korupcijska afera u Šibeniku. Načelnik zaposlio svog brata i ženinu sestru na odgovorne dužnosti, a tereti ga se i za pogodovanje u poljoprivredi.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik potresa nova korupcijska afera. Otkriveno je da je šibenski načelnik na mjesto šefa službe za financije zaposlio vlastitog brata i odredio mu višu plaću od propisane, a na mjesto svoje tajnice bez natječaja zaposlio je sestru svoje žene. K tome načelnika se tereti da je svojim istomišljenicima pogodovao u otkupu poljoprivrednih proizvoda te tako sebi i njima priskrbio veliku imovinsku korist.

Šibenskog načelnika raskrinkala je talijanska okupacijska vlast koja je, doznavši za kriminal, angažirala i tajne agente koji su prikriveni sve istražili i dokumentirali.

Očekuje se uhićenje načelnika, a moguće je i rodbine koju je zaposlio. Prema izvješću talijanske okupacijske uprave, korupcija je u Šibeniku moguće tako duboka da je se neće moći iskorijeniti bez drastične smjene svih dužnosnika i činovnika i dovođenja odgovarajućih zamjena  iz Italije..

Šibenik 31. kolovoza 1920. godine 

Iz kategorije: Spomenar