Datum objave: 30. Travanj 2020

JUBILARCI / Veliki jubilej zlosretnog autobusnog ugibališta ispred bivše Ekonomske škole

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Autobusno ugibalište ispred bivše Ekonomske škole u Ulici kralja Zvonimira vizavi kazališta, slavi 40. rođendan. Teško mu je odrediti točan datum rođenja jer su radovi na njemu trajali nekoliko mjeseci, ali je nedvojbeno potvrđeno da je gradnja počela i završila 1980. godine.

Nije bilo ni svečanog otvaranja gradilišta ni svečane predaje na uporabu tog potrebnog i korisnog autobusnog ugibališta čiji jubilej svakako treba obilježiti jer je ono tijekom sva četiri desetljeća života bilo, a po svemu sudeći i ostati će, jedan od najvećih šibenskih prometnih problema. Naime iako mu je ime Autobusno Ugibalište, a svrha postojanja omogućavanje zaustavljanja gradskih autobusa zbog ulaska i izlaska putnika, ono je kroz svoj život najmanje služilo toj svrsi. Autobusi jedva mogu i prići svom Ugibalištu jer na njemu uvijek ima automobila čiji su vlasnici "samo" skoknuli po kruh, cigarete, kiflić ili u dućan... Nisu pomogli ni prometni policajci, ni ljetne prometne ophodnje, a čini se da su nemoćni i prometni redari. Hoće li se nešto promijeniti u ovoj jubilarnoj godini, teško je prognozirati, ali ljudski je nadati se. 

Zabilježimo i to da je prošle godine autobusno ugibalište ispred bivše Ekonomske škole dobilo brata na suprotnoj strani ulice, odmah iza kazališta. Čeka li i njega slična sudbina? Može oklada?  

Iz kategorije: Spomenar