Datum objave: 16. Siječanj 2020

POGLED U POVIJEST / Gradska uprava u Šibeniku bavila se i problemom ljubakanja po "škurićima" u restoranima

Diana Ferić
Diana Ferić

 Šibenska gradska uprava oglušila se na zahtjeve Čuvara javnog ćudoređa da se uvede apsolutna zabrana inkognito ljubakanja po zamračenim separeima gradskih kavana i hotela što je od nedavno u modi. Isto tako gradska se uprava nije oglasila o zahtjevu da se vlasnicima kavana sa separeima zabrani naplaćivanje paljenja svjetla u zamračenim separeima kada ih koriste oni kojima separe nije za intimu, razvrat i blud nego za časne potrebe, vijest je koju smo pronašli u lokalnim novinama u Šibeniku iz 1929. godine.

Trenutno u šibenskim hotelima i kavana, pišu,  ima 20 zamračenih separea, a samo u kavani Astoria vlasnik uz narudžbu jela i pića, gostima koji žele koristiti separe za druge svrhe, naplaćuje paljenje svjetla. U ostalim se restoranima svjetlo pali i gasi prema želji gosta.

Intimni, zamračeni separei nisu ozakonjeni, ali nisu ni nezakoniti. Vlasnici hotela i kavana kažu da im intimni separei donose pristojne prihode, ali da zbog njih imaju i više nevolja jer policija u njima češće provodi racije na bludnice, bludnike kao i konkubinatu i sodomiji sklone osobe.

Iz kategorije: Spomenar