Datum objave: 10. Siječanj 2020

VREMEPLOV / Šibenik zainteresiran za organiziranu gradnju vikendica dalmatinskog tipa

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik je iskazao zanimanje i ponudio lokacije za plansku izgradnju vikendica u vikend kolonijama s ciljem unapređenja turizma, obogaćivanja turističke ponude i produžavanja vremena boravka turista u Šibeniku i šibenskoj okolici. Vikendice će, a svaka će uz opremljeni dnevni boravak, kupatilo i sobe za spavanje imati suvremenu kuhinju opremljenu svim potrebnim kućanskim uređajima i posuđem, biti okružene travnjakom i vrtom tako da će svaki gost moći uzgajati svoje povrće.  Cilj projekta su vikendice koje će vanjskim izgledom biti  odraz tradicionalne dalmatinske gradnje, a interijeri će im biti uređeni i opremljene u skladu s najodernijim postignućima i standardima. Vikend kolonija imat će najmanje 5000 četvornih metara zajedničkog prostora s dječjim igralištima, prostorom za rekreaciju, tuševima, ležaljkama te uređenom plažom. Oko tog prostora bit će raspoređene trgovine, ugostiteljski objekti, zelena tržnica i ribarnica.

Šibenska gradska uprava namjerava namjerava subvencionirati cijenu električne energije sa 75 posto kako bi sve vikendice imale jeftino grijanje čime bi se omogućio boravak u njima tijekom zime.

Vikendice će se moći kupovati za osobnu uporabu, ali i za komercijalni najam. U oba slučaja omogućena je otplata tijekom četiri godine, svake godine po 25 posto vrijednosti s tim da se tijekom te četiri godine kupcima neće naplaćivati kamate na prihode ostvarene najmom vikendica.

Gradska uprava već je zatražila od Šibenčana da iskažu interes ne samo za kupnju vikendica nego i za koncesioniranje trgovačkih, ugostiteljskih i zanatskih djelatnosti u vikend kolonijama od kojih bi prva trebala biti izgrađena zapadno od kupališta Jadrija.

Šibenik, siječanj 1938.

Iz kategorije: Nostalgija