Datum objave: 16. Rujan 2019

NA DANAŠNJI DAN: 16. rujna 1979. godine počeo šibenski dio VIII. Mediteranskih igara MIS Šibenik 79

Diana Ferić
Diana Ferić

VIII. Mediteranske igre započele su u Splitu 15. rujna 1979. godine, a na današnji dan 16. rujna, svečano je započeo šibenski dio te, do najveće sportske manifestacije koja je do tada održana u Hrvatskoj. Na igrama je sudjelovalo 14 zemalja koje su se natjecale u 26 sportskih disciplina, a u  Šibeniku su igrane nogometne utakmice reprezentacija Tunisa, Maroka i Jugoslavije, u Zatonu su održana veslačka natjecanja, a u sportskoj dvorani na Baldekinu održan je cijeli odbojkaški turnir MIS-a.
Predsjednici Komisija za objekte, kulturu i zabavu, promet, marketing, informiranje i zdravstvo bili su Milan Komesar, Ivo Livaković, Slavko Spahija, Maksim Brkić, Ivo Mikuličin i dr. Miro Županović. Predsjednik organizacijskog odbora MIS-a Šibenik bio je predsjednik Skupštine općine Šibenik, Vinko Guberina, golemi doprinos uspješnoj organizaciji te sportske priedbe koja će gotovo pola stoljeća biti najveći sportski događaj u dotadašnjoj povijsti Šibenika, dali su mnogi Šibenčani te sportaši i sportski djelatnici među kojima posebno mjesto ima legendarni Milivoj Mita Boranić. 
Šibenik je zahvaljujući Mediteranskim igrama 1979. godine dobio suvremeni nogometni stadion na Šubićevcu, međunarodnim sportskim standardima prilagođenu sportsku dvoranu te u Zatonu jednu od tada najboljih i najsuvremenijih veslačkih staza u Europi i k tome jedinu "morsku" veslačku stazu u svijetu. 
 

Iz kategorije: Nostalgija