Datum objave: 05. Travanj 2019

NA DANAŠNJI DAN: U pucnjavi tijekom pljačke kupališta Jadrija ranjen jedan od razbojnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Ranjena je jedna osoba u razmjeni vatre iz pištolja i pušaka između razbojnika i gradskih redara tijekom noćašnje pljačke kupališta Jadrija.
Grupa naoružanih razbojnika krenula je u pljačku Jadrije pod okriljem noći ne računajući na budnost čuvara kupališta MIlata. Misleći da čuvar spava i da ih ne može čuti krenuli su u svoj pljačkaški pohod za kojeg su se dobro pripremili. Ali uvijek budni Milat zaskočio ih je na djelu. Nije se uplašio ni kada su mu razbojnici zaprijetili pištoljima. Umjesto da ustukne on je potegao svoju pušku i zapucao na razbojnike. Razbojnici su uzvratili vatru, ali Milata nisu pogodili. Pucnjava je probudila drugog čuvara kojeg je Milat zamijenio na dužnosti, pa je i on zapucao. Tako je došlo do žestokog vatrenog obračuna u kojem tek čudom nije bilo mrtvih.
Kada se razdanilo policija je po tragovima krvi zaključila da je jedan od razbojnika ranjen. Za sobom su pljačkaši Jadrije ostavili svoj alat, ali su ipak uspjeli umaknuti s dijelom plijena kojeg su se naumili domoći.
Cilj razbojnika na Jadriji bile su željezničke tračnice i vagoncini koji služe za prijevoz kamena i drugog materijala tijekom radova na uređenju i proširenju Jadrije. Tračnice su na Jadriji položene  na početku izgradnje kupališta i još uvijek dobro služe. Željezničke tračnice i vagoncine na Jadriji privukle su razbojnike jer je potražnja za željezom i čelikom postala unosan posao nakon napada Njemačke na Poljsku i rasplamsavanja rata u Europi.
Bilo je to na današnji dan 5. travnja 1940. godine.  

Iz kategorije: Nostalgija