Datum objave: 02. Travanj 2019

NA DANAŠNJI DAN: Raste broj samoubojstava jer su Šibenčani preosjetljivi na ljubavnu bol.

Diana Ferić
Diana Ferić

Val samoubojstava zavio je Šibenik u crno. U kratkom vremenu život si je oduzelo pet šibenskih mladića u najboljoj dobi i u punoj snazi. Simptomatično je da su si svi ti mladi ljudi oduzeli život zbog ljubavi, odnosno zbog razočaranja u ljubavi. Trojici je ljubavna bol bila tako teška da su si život oduzela ispijanjem kiseline što se smatra najbolnijom smrću i najvećom patnjom. Ostala dvojica su se odlučili na vješanje i utapanje.
Iako se sumnja da je u jednom slučaju odluka na samovoljni odlazak s ovog svijeta pala zbog pronevjerenog novca i taj se slučaj dovodi u vezu s ljubavnim patnjama jer jen isto tako navodno, pronevjeru mladić počinio da bi se domogao novca koji bi mu omogućio da oženi voljenu djevojku.
U Dalmaciji se naveliko priča o zbivanjima u Šibeniku, a opće je mišljenje da su Šibenčani previše sentimentalni i previše osjetljivi na ljubavnu bol. Kao suprotnost spominju se Šibenčanke koje sigurno imaju isto kao i mladi Šibenčani sijaset ljubavnih problema i drama, ali si zbog toga ne oduzimaju život. Kroničari ne pamte kada se posljednji puta ubila neka Šibenčanka zbog ljubavi, odnosno razočaranja u ljubavi.

Problem učestalih samoubojstava mladih Šibečana zbog razočaranja u ljubavi, spomenut je na današnji dan 2. travnja 1932. godine.
 

Iz kategorije: Nostalgija